Verhoog eenvoudig je weerstand

Weerstand

Een goede weerstand is belangrijk ter bescherming tegen ziektes en voor een goede gezondheid. Gezond eten helpt om de weerstand op peil te houden, maar er is meer wat bijdraagt aan een goede weerstand en daarmee een sterk immuunsysteem.

Voldoende rust
Het krijgen van voldoende slaap is onwijs belangrijk voor een sterk immuunsysteem. Wanneer je slaapt heeft jouw lichaam namelijk de mogelijkheid om mentaal en fysiek te herstellen.

Blijf gehydrateerd
Ook wanneer het aankomt op onze weerstand is voldoende drinken onmisbaar. Door water te drinken krijgt je lichaam de mogelijkheid om afvalstoffen en overtollig slijm af te voeren. Daarnaast functioneren je darmen beter wanneer je gehydrateerd bent.

Vitamines
Dat fruit goed is voor onze gezondheid weten we natuurlijk allang. Maar wist je dat voornamelijk citrusvruchten een ware aanrader zijn wanneer het aankomt op het versterken van je immuunsysteem? In citrusvruchten zit namelijk veel vitamine C. Daarnaast bevat het vele andere vitaminen, antioxidanten en vezels.

Keep it green
Groene groenten als bladgroenten mogen zeker niet ontbreken in dit lijstje. Broccoli bijvoorbeeld zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het bevat veel vitamine C, ijzer, calcium, magnesium en foliumzuur. Hetzelfde geldt voor boerenkool. Boerenkool is rijk aan vezels, vitamine A, C en K, koper, calcium en kalium. Benieuwd hoe je dagelijks meer groenten kunt eten? Hier een aantal handige tips op een rij.

Kom in beweging
Voldoende beweging draagt eveneens bij aan een goed immuunsysteem. Doordat sporten stress vermindert en zorgt voor een toename in NK-cellen en bepaalde hormonen. Een uitgebreide uitleg van het effect van beweging op je immuunsysteem lees je hier!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health