Hoe stimuleer je goede gewoontes?

Goede gewoontes

Gemotiveerd blijven is niet altijd makkelijk, maar gelukkig zijn er manieren om jezelf te blijven stimuleren. Een paar positieve gewoontes kunnen je helpen om je doelen te bereiken en om je succes te vergroten. Om je een extra handje te helpen, hebben we 5 van deze positieve gewoontes op een rijtje gezet:

1. Bepaal voor jezelf, voor elke sessie, een specifieke reden.
Focus je op één (klein) doel voor elke workout die je gaat doen. Of je nu bij Curves aanwezig bent om je lichaam te trainen, sterker te worden of om je uithoudingsvermogen te verbeteren, zorg dat je weet waar je het voor doet. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt zodra je de workout begint, kan dat er voor zorgen dat je er harder voor werkt en vervolgens een extra voldaan gevoel er aan over houdt.

2. Het afstrepen van je workouts op een kalender.
Een trainingskalender kan een goede methode zijn om je schema voor je workout sessies bij te houden en om te zien hoe veel je gedurende de maand al hebt gedaan. Dus maak er een gewoonte van om bij te houden wanneer je bent wezen sporten, zodat je een soort logboek hebt van je activiteiten. Je kan hier overigens ook online kalenders voor gebruiken, of een applicatie op je telefoon, zodat je binnen enkele seconden je workout weer hebt genoteerd.

3. Zorg dat je genoeg slaapt.
Als je je lichaam niet genoeg tijd geeft om te herstellen tussen de workouts door, gaat dat ten koste van je prestaties en motivatie. Dus zorg er voor dat je op z’n minst 7 à 8 uur slaap pakt per nacht.

4. Zorg voor een realistische doelstelling.
Wees ontzettend specifiek over wat je wil gaan bereiken met je workouts en wat je uiteindelijk in de spiegel terug wilt zien. Zeg niet dat je “gewoon 10 kilo kwijt wil” of “weer in vorm komen.” Dit zijn namelijk te vage doelstellingen en zullen dan ook geen sterk effect hebben op je motivatie. Zorg dus voor een specifiek, stimulerend doel, zoals dat je weer in je favoriete jeans met maat 40 wilt passen of dat je van je bloeddruk medicatie af wil. Vervolgens ga je bepalen hoe je je doel gaat bereiken (bijvoorbeeld door middel van 4 Curves workouts en 1 loop sessie deze week). Wees specifiek, maar ook realistisch als het gaat om je doelstellingen. Op deze manier zul je zien dat de motivatie om door te gaan vanzelf zal blijven.

5. Daag jezelf uit.
Daag jij jezelf genoeg uit? Er zijn maar weinig mensen die dat eigenlijk wél doen als ze alleen aan het trainen zijn. Dit is ook de reden waarom werken met een Curves Coach zo effectief kan zijn. Zorg er voor dat je uitdagende doelstellingen hebt, of verhoog je snelheid als je met een machine traint. Zo krijg je nóg betere resultaten in een mum van tijd!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!