Haarverzorging in de winter

In de zomer wordt niet alleen onze huid, maar ook ons haar blootgesteld aan veel verschillende factoren die je haar kunnen beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan chloor, zeewater en de zon. Echter kunnen niet alleen de factoren in de zomer, maar ook de kou in de winter je haar beschadigen. Hoe je jouw haar mooi houdt tijdens de koude winterdagen?

Droog haar
Met nat haar op de fiets is geen aanrader. Het is niet alleen ontzettend koud… Je loopt zelfs de kans dat je haar bevriest! En dat is natuurlijk niet goed voor je haar. Beter is om te wachten tot je haar droog is voordat je op de fiets stapt. Lukt dat in de ochtend niet? Was dan je haar in de avond. Zo weet je zeker dat je ’s ochtends niet in tijdsnood komt doordat je haar nog niet droog is voor je wil vertrekken.

Ondanks dat het beter voor je haar is om niet met nat haar naar buiten te gaan is een föhn of ander warm apparaat eveneens geen aanrader voor je haar. Laar je haar dus bij voorkeur natuurlijk opdrogen.

Niet wrijven maar wikkelen
Haar kan beschadigen wanneer het te hard wordt drooggewreven met een handdoek. Wanneer je haar nat is, is het kwetsbaarder. Hierdoor loop je eerder de kans dat je haar breekt. Is je haar nat, wikkel dan voorzichtig een handdoek om je haar heen en laat het drogen. Wrijf vooral niet!

Minder warm douchen
Een warme douche is natuurlijk hartstikke lekker. Vooral wanneer het buiten koud is, is een warme douche fijn om mee op te warmen. Voor de conditie van je haar kun je dit alleen beter niet doen. Wil je jouw haar wassen? Zet de temperatuur iets lager (lauw) om beschadiging te voorkomen.

Haarmasker als extraatje
Wil je jouw haar net die extra verzorgende boost geven? Kies dan voor een voedend haarmasker! Een fijn haarmasker hoeft niet duur te zijn. Sterker nog… Je maakt eenvoudig zelf een haarmasker met ingrediënten die je vrijwel zeker in huis hebt!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: I Love Health