5x Olijfolie buiten de keuken

Olijfolie

Olijfolie: het is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar wist je dat je olijfolie voor nog veel meer kunt gebruiken?

1. Je benen scheren
Het klinkt misschien gek, maar voor die gladde zomerbenen werkt olijfolie perfect! Het scheermesje glijdt over je huid heen. En je benen worden er zijdezacht van!

2. Je oren boenen
Last van vieze oren? Dan kan olijfolie je hier prima bij helpen. Warm eerst de olijfolie een klein beetje op en druppel daarna een paar drupjes in je oor. Even laten zitten en daarna weer er uit laten druppelen.
(Waarschuwing: doe dit niet als je een mogelijke aandoening aan je oor hebt. Niet helemaal zeker? Overleg het eerst even met je huisarts).

3. Make-up remover
Olijfolie is een stuk minder schadelijk voor je gezicht dan de make-up removers die je bij de drogist koopt: doe een paar druppeltjes op een wattenschijfje en wrijven maar!

4. Haarmasker
Voelt je haar ontzettend droog aan? Meng acht eetlepels olijfolie samen met vier eetlepels rauwe honing. Smeer het mengsel vervolgens in de onderste helft van je haar, zet het klem en ga een half uurtje iets anders doen. Was daarna je haar uit met warm water en voila!

5. Verf van je huid af schrobben
Ben je een enorme creabea die van verven houdt? Of had je kamer een opknapbeurt nodig? Dan heb je grote kans dat je vingers het nodige te verduren hebben gehad en ze onder de verf zitten. In plaats van dat jij je vingers nu gaat schoon schrobben, smeer je ze even in met olijfolie: binnen no time zijn de spetters verdwenen!

Heb jij nog andere tips waarvoor we olijfolie nog meer kunnen gebruiken? Vertel het in de reacties! We zijn benieuwd!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!