5 redenen om te gaan sporten

redenen om te gaan sporten

Vandaag even geen zin om te gaan sporten? Daar hebben we allemaal wel eens last van… Maar het is beter dat je doorzet en tóch gaat sporten. Lees hier waarom:

Het is gezond.
Wist je dat je met regelmatig sporten je levensverwachting verhoogt? Het vermindert onder andere de kans op kanker, hartziekten, botontkalking en een te hoge bloeddruk. Daarnaast zorgt het er voor dat je lichaam jonger blijft doordat je spieren en gewrichten -sterker worden. Doei ouderdomspijntjes!

Sporten geeft je energie!
Dat gevoel zodra je klaar bent met sporten: dat je eigenlijk nog wel een rondje zou willen doen? Precies. Genoeg gezegd.

Het tegengaan van stress
Na een lange werkdag is het heerlijk om al je zorgen even opzij te zetten en alles van je af te sporten. Voel je ontspannen door even je gedachten ergens anders op te focussen! (Daardoor voel jij je weer meer ontspannen en dus een extra reden voor die mooie lach op je gezicht.)

Menopauze? Maandelijkse buikpijn?
Iedere vrouw kent het wel: menstruatiekwaaltjes. Maar wist je ook dat lichamelijke activiteiten ervoor zorgen dat deze kwaaltjes afzwakken? Extra reden om te gaan sporten. Ongetwijfeld dat er meer dames rondlopen met dezelfde probleempjes 😉

Zelfverzekerd!
Doordat je gaat sporten, kom je beter in je vel te zitten: letterlijk. Want sporten zorgt er namelijk voor dat je bloedcirculatie verbetert en dat zorgt er vervolgens weer voor dat je huid verbetert. Dat alles bij elkaar zorgt er voor dat jij gaat stralen en daar mag je zeker zelfverzekerd over zijn!

Natuurlijk kunnen wij van Curves nog veel meer redenen bedenken om te gaan sporten, maar wij zijn ook benieuwd naar jouw beweegredenen. Hoe spoor jij jezelf aan?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!