7 tips voor meer beweging

7 Tips meer bewegen

Het is nooit te laat om gezond te leven en meer beweging te krijgen… En met deze tips worden de eerste veranderingen wel heel simpel. Een aantal van de tips ken je vast, maar het is altijd goed om er weer even aan herinnerd te worden.

1. Pak de trap
Is jouw kantoor op de 3e verdieping? Doordat je de trap neemt, zet je jouw spieren even extra aan het werk. Kleine moeite, groot resultaat!

2. Maak een extra wandeling
Je hond zal ons dankbaar zijn. Heb je geen hond? Ga er dan op uit met je partner of met een vriendin, heerlijk in de frisse buitenlucht!

3. Parkeer verderop
Rijd voor de verandering niet 10 rondjes over de parkeerplaats om het plekje naast de deur te veroveren. Een paar meter verderop is er ruimte genoeg en je krijgt wat meer beweging!

4. Actief huishouden
Huishouden, waarschijnlijk niet je hobby maar het moet toch gebeuren. En als het dan toch moet, doen we het direct goed! Wist je dat je met stofzuigen bijna evenveel calorieën verbrandt als volleyballen? (bron: voedingscentrum)

5. Maak training een onderdeel van je dagelijkse routine
Geen tijd = geen excuus meer! Bij Curves hebben we namelijk een trainingscircuit waarbij je binnen 30 minuten een volledige work-out klaar hebt. Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt is.

6. Slaap voldoende
Slapen zorgt natuurlijk niet direct voor extra beweging maar je lichaam herstelt wel. Hierdoor heb je dus weer meer energie om overdag meer te bewegen.

7. Stel doelen
Meer beweging krijgen hoeft geen dagtaak te zijn. Zorg ervoor dat je een schema maakt met welke dat je wat doet om meer te bewegen. Bijvoorbeeld:

  • Maandag: neem de trap
  • Dinsdag: ga een extra rondje lopen
  • Woensdag: kom eens sporten bij Curves
  • Donderdag: Maak het huis weer spik en span
  • Vrijdag: neem de trap
  • Zaterdag: zet de auto iets verderop als je boodschappen doet
  • Zondag: maak een wandeling

Succes!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!