Sporten met warm weer

Sporten met warm weer

Op een warme zomerdag kies je er waarschijnlijk eerder voor om rustig aan te doen, dan voor een flinke work-out. Maar een echte Curvette laat zich niet tegenhouden door een hogere temperatuur. Vooral niet na het lezen van deze vijf handige tips!

1. Begin rustig
Was het gister nog 11 graden, is het vandaag ineens 25 graden en wil je graag sporten? Houd dan rekening met temperatuurwisselingen, daar is je lichaam niet aan gewend. Ga rustig van start en let op hoe je lichaam reageert op je work-out. Neem de tijd voor een goede warming-up zodat je lichaam kan wennen aan de hogere temperatuur.

2. IJzer is belangrijk!
IJzer is een heel belangrijk onderdeel van hemoglobine. Hemoglobine zit in je rode bloedlichaampjes en regelt de transport van zuurstof door je lichaam. Raak je snel buiten adem? Dan kan het zijn dat er te weinig ijzer in je bloed zit. Eet daarom voor het sporten ijzerrijke producten als vlees, eieren, groente, fruit en noten.

3. Drink voldoende
Drink de hele dag door om je lichaam optimaal te hydrateren. Tijdens het sporten verlies je veel vocht en bij een hoge temperatuur al helemaal! Daarom is drinken tijdens en voor je work-out erg belangrijk. Drink een half uur voor je training een groot glas water en neem een bidon mee voor tijdens de training.

4. Luchtige kleding
Wanneer je luchtig zittende kleding draagt kan zweet makkelijker verdampen en koelt je lichaam sneller af. Ook kleding die is gemaakt van vocht afdrijvende stof zit lekkerder op een warme dag. Deze zuigt zich namelijk niet helemaal vol met zweet. Kies op een warme dag ook voor lichte work-out kleding. Kleuren als wit en pastel tinten worden minder snel warm dan donker gekleurde kleding.

5. De juiste ondergrond
Geen work-out in het Curves Circuit, maar een lange wandeling? Loop in plaats van op het asfalt op een onverharde bodem als de berm. Asfalt wordt sneller heet en blijft langer warm. Hierdoor kan de temperatuur op het asfalt zo een paar graden hoger zijn dan op het gras of zand.

Heeft jouw club airco? Dan kun je daar ook heen gaan voor een koele work-out!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!