Mindful sporten? Dat kan!

Mindful sporten

Sporten is, als het een gewoonte is, al een moment voor jezelf waarin je ondanks de lichamelijke inspanning ontspanning uit kunt halen. Toch kun je mentaal gezien nog net wat meer uit het sporten halen wanneer je het combineert met mindfulness. En ja, dat gaat prima tijdens het sporten! Hoe je dat aanpakt?

Bewust sporten
Tijdens het sporten is het sowieso een aanrader om te luisteren naar je lichaam. Wees je er bewust van wat je voelt, hoe je de oefening uitvoert en hoe je deze kunt verbeteren. Zo haal je keer op keer meer uit je oefening en zet je jouw gedachten even uit. Voer oefeningen dus niet op automatische piloot uit, maar focus op je lichaam.

Rustig ademen
Jouw ademhaling heeft een grote invloed op het bewust zijn waarmee je bezig bent. Ademhalen is namelijk iets wat je het grootste gedeelte van de tijd vanzelf doet. Maar wat nou als je let op hoe je ademhaalt. Je wordt je bewust van je ademhaling en hebt daardoor houvast om in het hier en nu te blijven.

Leer jouw grenzen kennen
Niet alleen wanneer het aankomt op sporten, maar vooral ook wanneer het gaat om je mentale gezondheid is het leren kennen van je grenzen belangrijk. Door niet over je grenzen heen te gaan voorkom je overbelasting, zowel fysiek als mentaal. Voer jouw workouts bewust uit, haal adem, let op de bewegingen die je maakt en voel hoe je lichaam reageert. Merk je dat je lichaam iets niet prettig vindt, probeer dan te zoeken naar een manier waarop het wel lukt of ga aan de slag met een andere oefening.

Mocht je in het Curves Circuit tegen een oefening aanlopen waarbij je voelt dat je lichaam niet goed reageert. Geef dit dan vooral aan bij jouw Curves Coach. Zij kan je namelijk helpen bij het vinden van een manier waarop je de oefening wel kunt uitvoeren. Ook kan het zo zijn dat het finetunen van de oefening de oplossing biedt!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Praesence