Vanessa in Veghel: de opening!

Vanessa Wolvers heeft onlangs haar eigen Curves Club geopend in Veghel. Tijdens deze leuke en spannende periode volgden wij haar op de voet en gaf zij ons een kijkje in haar Curves keuken. In de week voor de opening draait het bij Curves allemaal om de puntjes op de i. En zodra de club is geopend, draait het er natuurlijk om dat er zo veel mogelijk nieuwe leden komen sporten! Voor veel eigenaren is dit een zeer emotioneel moment: dat wat je hebt opgebouwd is nu eindelijk klaar! Wij vragen Vanessa hoe de week voor en de week van de opening er voor haar uitzagen. Hoe voelde zij zich? Wat was haar meest emotionele moment?

Vanessa Curves Veghel

Je hebt enorm naar de opening toegeleefd, hoe was de week voor de opening?
Zo, wat duurt wachten lang! Één week voor opening was de club klaar en mijn team stond te springen om te beginnen. En dan moet je nog een week wachten… De maandag voor opening zijn we begonnen met het bellen van de verzamelde leads. Rustig op ons gemak, want voor de rest was alles geregeld. Trots was ik omdat 90% van de verzamelde leads daadwerkelijk een afspraak werd.

Dat is goed nieuws natuurlijk! En toen?
Gaandeweg de week werd ik beetje bij beetje onrustiger en nerveuzer! Gekke vragen in mijn gedachte: gaat het wel lukken? Komen de afspraken wel opdagen? Hebben we alles wel goed geregeld? Enzovoort, enzovoort. Eigenlijk dus gewoon openings-spanning! Gelukkig had ik daar mijn vrienden weer, die me geruststelden en zorgden voor afleiding!

Je bent de laatste week voor de opening en tijdens de opening begeleid door Heidi, jouw persoonlijke mentor vanuit Curves Holland, hoe ging dat?
Op de donderdag voor de opening had ik samen met mijn team een meeting met Heidi. Zij kwam de club bekijken en uitleg geven over de openingsweek. De puntjes werden op de i gezet als het gaat over het circuit en er werd gekeken of alles aanwezig was om de maandag van opening goed te kunnen starten. Dit gaf rust in het team en ook bij mij een gevoel dat we er helemaal klaar voor waren.

Vanessa Curves Veghel

Alvast tijd voor een feestje?
Als dank voor alle hulp had ik zaterdag voor opening een “bedank-borrel” voor iedereen die me geholpen had. Een mooi lint om het circuit. Dat door mijn vader en moeder geopend werd om, er binnenin met iedereen die me dierbaar is, het glas te heffen! Dit was voor mij een mooi emotioneel moment. Iedere keer als ik er weer aan denk, schieten de tranen van geluk weer in mijn ogen! Zoveel vrienden die me hebben geholpen bij het realiseren van mijn club! Kippenvel!

Toen was eindelijk de opening daar! Hoe was het?
Maandag 30 mei 2016, 08.00 uur! Volgens mij heeft het nog nooit zo hard geregend als op deze dag! Het spookte weer in mijn hoofd: zullen de afspraken wel komen? Zullen de genodigden op tijd zijn? Zal het allemaal wel goed gaan? Ja: de spanning was aanwezig!

De fotograaf was op tijd, dus maar meteen wat team-foto’s gemaakt. Daarna voor mij het mooiste moment van de afgelopen 4 maanden! Het was heel belangrijk voor mij en ik ben super trots dat ze het wilde doen: Yvette die namens Curves Uden het lint doorknipte en mijn Curves club opende!
Geopend door Curves Uden omdat ik daar mezelf hervonden heb en mede mijn passie heb leren kennen. Dank aan het hele team van Uden!

Een emotioneel moment dus?
Zeker weten: wat een gevoel en emotie! En toen moest de dag nog beginnen!!!

Vanessa Curves Veghel

Ja, vertel! We zijn heel erg nieuwsgierig!
Om 09.00 uur was de eerste afspraak. Een eerste lid. Toen nog meer nieuwe leden. De dag verliep goed met Heidi en Yvette als mentoren. Ja, ik had het voorrecht om twee mentoren te hebben. Pas ‘s avonds thuis kon ik het allemaal een beetje laten bezinken! Wat een boost aan nieuwe indrukken en informatie. Geweldig, wat een dag en wat een team!

Hoe voel je je nu? Als je er weer op terug kijkt?
Het is nu zaterdag 2 juli 2016. Ik zit thuis op de bank en tijdens het beantwoorden van je vragen, rollen de tranen van geluk opnieuw over mijn wangen. De eerste maand is een feit! Een schitterende maand met zeer veel leermomenten. Een maand met veel mooie verhalen van nieuwe leden. Wat is het mooi als je leden al na 5 work-outs positief ziet veranderen.

Hoe zijn de reacties?
Leden die zomaar binnenlopen met taart, omdat we zo hard werken… Mooi om te horen is dat veel vrouwen mijn eerste blog gelezen hebben en ze dat geïnspireerd heeft om ook te gaan sporten!

Wouw! Wat mooi zeg! Ben je tevreden over alles?
Ik vind alle positieve opmerkingen over mijn club heel fijn. Één van mijn kernwaarden is ruimtelijk en rust en dat is wat veel vrouwen voelen als ze binnen zijn! Trots ben ik op mijn team. Na een zeer drukke eerste week en het zoeken naar structuur in de weken erna, hebben we op dit moment een mooi fundament staan om gezond en snel te kunnen groeien. Het enthousiasme spat ervan af! Wat duurt wachten lang….. Was het maar weer maandag!!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!