Vanessa in Veghel: de eerste stap

Vanessa Curves Veghel

Vanessa Wolvers is de nieuwste franchisenemer van Curves! Binnenkort opent zij haar eigen Curves Club in Veghel. Tijdens deze leuke en spannende periode volgen we haar op de voet en geeft zij ons een kijkje in haar Curves keuken.

Hoe ben je bij Curves terecht gekomen en wat betekent Curves voor jou?
Mijn motivatie om een eigen Curves te beginnen komt mede voort uit mijn eigen ervaringen die ik de afgelopen twee jaar heb opgedaan bij Curves Uden. Niet lekker in mijn vel, erg moe, zonder zelfvertrouwen, veel te zwaar en zonder energie, ben ik november 2013 eens gaan kijken in de club in Uden. Na een warm welkom en een relaxed praatje met één van de coaches, kon mijn persoonlijke intakegesprek diezelfde dag nog ingepland worden. In een ontspannen gesprek met een coach werd me duidelijk dat ik mezelf erg had verwaarloosd de afgelopen tijd. Samen hebben we een trainingsplan opgesteld en persoonlijke doelen gesteld. Eén van die doelen was om 20 kilo te gaan afvallen door middel van maaltijdenplan Curves Complete.

Nu twee jaar later zit ik lekker in mijn vel, ben ik 20 kilo lichter en kan ik het ook zo houden. Ik ben zeer energiek en ik heb een boost zelfvertrouwen gekregen: ik voel me super! Dit alles natuurlijk door mijn eigen wil om mijn doelen te bereiken en zeker ook door de Curves coaches die me geholpen hebben beter om te gaan met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ze steunden mij in moeilijke momenten en motiveerden mij om mijn doelen te bereiken.

Het is nogal een grote stap: van tevreden zijn over de Club waar je sport, naar het openen van een eigen Curves Club. Waarom wilde je dat?
Wat het team van Curves Uden voor mij betekent en betekend heeft, die passie, onvoorwaardelijke steun en motivatie, zou ik graag willen overbrengen naar andere vrouwen die dat kunnen gebruiken. Een ander deel van mijn motivatie vind ik in mijn persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen periode. Groei en ontwikkeling vindt plaats op het moment dat je lekker in je vel zit en goede sociale contacten hebt. In ontspannen gesprekken met vrienden, zoekend naar mijn passie, kwam ik tot de conclusie dat mijn passie in sport en de drive om te ondernemen mijn drijfveer is. Het werd me toen meteen duidelijk dat ik in de combinatie van de sociale inspanningen in de club en het leidinggeven in een onderneming, mijn uitdaging gevonden heb.

In de aanloop naar het officieel tekenen van het franchise contract komt er een hoop op je af. Wat vond je het spannendste moment van de afgelopen periode?
Ik werkte de afgelopen jaren in het familiebedrijf. Het meest spannende moment van de afgelopen periode was dan ook het ontslag nemen bij mijn broertje.

Vanessa Curves Veghel

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!