Vanessa in Veghel en haar personeel

Vanessa in Veghel met personeel

Vanessa Wolvers is de nieuwste franchisenemer van Curves! Binnenkort opent zij haar eigen Curves Club in Veghel. Tijdens deze leuke en spannende periode volgen we haar op de voet en geeft zij ons een kijkje in haar Curves keuken.

Bij het openen van een nieuwe Curves Club heb je natuurlijk een sterk team nodig die samen met de eigenaar/eigenaresse de Club tot een groots succes kan maken. Vanaf nul beginnen is een hele uitdaging. Waar begin je en waar let je op? Wij vragen het Vanessa:

Hoe ben je je zoektocht naar je personeel begonnen?
De fundamenten van een club, zijn de kernwaarden waarmee je wilt werken. Zonder fundament kun je een zaak niet opbouwen. Dus dat moest eerst gebeuren. Met een vriend ben ik rond de tafel gaan zitten en hij heeft me door middel van simpele vragen op weg geholpen in de opbouw van mijn eigen club.
Het is niet eenvoudig om een fundament voor zo iets belangrijks weg te zetten in 4 of 5 kernwoorden(waarden). Maar uiteindelijk is het wel een zeer leerzaam proces.

Het eerste teamlid dat ik aannam was Katja. Katja werkt bij Curves Uden en hoorde dat ik in Veghel (waar zij woont) een Curves Club wilde gaan openen. Zij wilde graag meer uren werken en vroeg me of ik mijn team al compleet had. Na een goed gesprek en goede afspraken kwamen we tot een compromis. Wat is er mooier dan iemand aannemen die al bij een Curves vestiging werkt?

Dat is inderdaad ideaal! Heb je ervaring met het aannemen en opleiden van personeel?
Nee, daarom heb ik Katja ook gevraagd als secondante. Met zijn tweeën hoor en zie je meer dan alleen! Alle vragen die ik wilde stellen, per sollicitant netjes op papier gezet en met Katja besproken wat ik belangrijk vond. Daardoor gingen we goed voorbereid de eerste ronde in. Ik was gezond gespannen, maar werd rustiger toen ik merkte dat de kandidaten nerveuzer waren dan dat ik was. Nadat Katja en ik alles hadden geëvalueerd, heb ik uiteindelijk Mieke, Rianca en Sylvia aangenomen en is mijn team compleet.

Je hebt dus eigenlijk al vrij snel (en vroeg) je team compleet. Hoe ga je je personeel opleiden?
Aangezien dit best vroeg is in de pre-open fase en ik nog vol in de verbouwing zit van mijn pand, heb ik mijn team aangeboden om een maand bij Curves Uden te gaan sporten. Alvast ervaring op doen, toestellen leren kennen en de sfeer proeven. Tijdens deze maand maken we ook een begin met de interne opleiding. Katja gaat het circuit gedeelte op zich nemen. Dat wil zeggen de training op de toestellen en de coaching daarvan. Ik zal de scripts en Curves fundamenten op mij nemen.
Als klap op de vuurpijl hebben we een hele mooie generale repetitie. Curves Uden gaat met het complete team een lang weekend weg en wij hebben de eer om in Uden te mogen draaien dat weekend. Een hele mooie ervaring gaat dat worden.

Je hebt het dus al helemaal goed voor elkaar! Wat vind je het leukste aan jouw team?
Het enthousiasme en de professionaliteit waarmee mijn team op dit moment in Uden traint en leert maakt me trots! Trots op hen, maar ook op mezelf: omdat ik een goed fundament voor mijn eigen club heb neergelegd!

 

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!