Oneindig vaak naar de wc? Dit is de oorzaak!

Vaak naar de wc

Je drinkt één glas water met als gevolg dat je minimaal drie keer naar het toilet moet. Herkenbaar? Lees dan vooral even verder!

Te weinig drinken
Ook al klinkt het nogal tegenstrijdig. Wanneer je te weinig drinkt moet je sneller naar de wc. Door een tekort aan vocht wordt je urine namelijk geconcentreerder met als gevolg dat je blaas eerder geïrriteerd raakt. Hierdoor krijg je eerder het gevoel dat je naar het toilet moet terwijl dit eigenlijk nog niet nodig is.

Meer drinken is dan ook de oplossing! Drink je meer dan is je urine meer verdund. Je blaas raakt hierdoor minder geprikkeld waardoor je minder vaak naar het toilet zal hoeven gaan.

Beweeg je voldoende?
Naarmate je ouder wordt, worden spieren minder sterk. Zo ook de spieren in je bekken. Door voldoende te bewegen en sterke bekkenspieren te kweken wordt de drang om vaak naar het toilet te gaan minder.

Hoe je de spieren in je bekken traint? Heel eenvoudig eigenlijk! Je hoeft alleen de spieren aan te spannen die je normaal gesproken gebruikt om je plas mee op te houden. En dat kan altijd en overal!

Blaasontsteking
Het is normaal om overdag zo’n acht keer naar het toilet te moeten. En ’s nachts. Ja, ook ’s nachts moeten veel mensen er nog wel een keer uit om te plassen!

Heb je toch echt het idee dat je vaker moet? Drink je genoeg en beweeg je voldoende? Dan kan het zijn dat de drang tot plassen wordt veroorzaakt door iets anders, bijvoorbeeld een blaasontsteking, nierstenen of zelfs diabetes.

Heb je het idee dat dit de oorzaak is dan kun je het beste een keer langs de huisarts om dit te bespreken.

Bron: Womens Health