5x Goed zorgen voor jezelf in de winter

Selfcare

Tijdens de winter is het koud en donker… Een goede reden om gedurende deze periode net even wat liever voor jezelf te zijn. Want wanneer jij lekker in je vel zit gaat het allemaal net even wat makkelijker. Met deze 5 tips zorg je deze winter extra goed voor jezelf.

Ik ben dankbaar voor…
Stilstaan bij wat je hebt en waar je dankbaar voor bent is een fijne manier om de dag mee te beginnen of te eindigen. Doordat je hier even bij stil staat ben je heel bewust van het hier en nu. Een soort mini mindfulness oefening dus. Zo’n moment kan ervoor zorgen dat je de dag fijner begint of afsluit. Doordat je er bewust van bent wat belangrijk voor jou is, waar jij dankbaar voor bent en waar je blij van wordt focus je makkelijker op soort gelijke dingen. Het gevolg hiervan is dat je de rest van de dag positiever bent!

Afstrepen maar
Het gebruik van een to-do-list kan een positieve invloed hebben op jouw productiviteit. Vooral het afstrepen van taken motiveert enorm! Probeer daarom elke weer iets te doen wat al voor een lange tijd op jouw lijstje staat. Het afstrepen van deze taken lucht niet alleen op. Het geeft ook extra ruimte en rust in je hoofd.

Start de dag goed
Een goed ontbijt in combinatie met een fijne wandeling. Nu we veelal vanuit huis werken komen veel van ons minder buiten dan anders. Start de dag daarom eens met een wandeling. Door voor je aan het werk gaat een frisse neus te halen voelt de rest van de dag vaak ook beter. Je kunt beter nadenken en hebt meer energie om aan de slag te gaan.

Me-time
Massages zijn heerlijk voor de ontspanning. Maar is er even niemand om jou die massage te geven, dan kun je jezelf ook een fijne massage geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een voet of hoofdmassage? Alleen al in je voeten bevinden zich zo’n 72.000 zenuwuiteinden. Een voetmassage heeft dan ook een rustgevend effect. Bij de massage van je voeten kun je zowel gebruik maken van je vingers als van een tennisbal. Bij het gebruik van een tennisbal rol je rustig met je voeten over de bal heen en weer.

Ga je liever voor een hoofdmassage? Zet dan je vingertoppen op je hoofd en maak kleine rondjes met je vingers.

Kom tot rust
Meditatie is een fijne manier om je hoofd leeg te maken. Het geeft rust, zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen en helpt je concentratievermogen te verbeteren. Daarnaast schijnt het ook zo te zijn dat je door te mediteren meer controle krijgt op je impulscontrole. Het gevolg hiervan is dat je beter met emotionele situaties kunt omgaan.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu