Avocado goed voor de huid!

Avocado Masker

Avocado is een vrucht die niet alleen geliefd is in de keuken. Ook voor de huid biedt avocado verschillende voordelen. Het is een ingrediënt dat je wellicht al vaker voorbij hebt zien komen in shampoo en huidverzorgingsproducten. Maar waarom nou eigenlijk avocado? Wat wordt er van deze geliefde vrucht gebruikt en welk effect heeft het op de huid?

Avocado
Avocado is een vrucht die al lang in veel verzorgingsproducten wordt verwerkt. Het is rijk aan vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en proteïnen.

De vetzuren die avocado’s bevatten zijn belangrijk voor het herstel van de huid. Ze zitten namelijk vol voedingsstoffen die helpen je huid langer glad en jeugdig te houden. Ook bevatten avocado’s een hoge concentratie vitamine E. Vitamine E helpt eveneens in de strijd tegen de zichtbare verschijnselen van huidveroudering en kan deze zelfs verminderen! Verder bevat het vitamine A. Vitamine A staat bekend om haar celreparerende eigenschappen.

Alles bij elkaar gaat Avocado dus de strijd aan met huidveroudering, houdt het de huid soepel en gehydrateerd en zuivert het de huid. Best wat en daarom ook meer dan logisch dat Avocado zo geliefd is als voedsel maar ook als ingrediënt voor verzorgingsproducten!

Maak je eigen avocado-masker
Voor een fijn avocado-masker heb je niet veel nodig. Met een halve avocado en één eetlepel honing ben je er namelijk al! Zo ga je te werk:

  • Prak de avocado fijn tot een smeerbaar goedje;
  • Meng 1 halve avocado met één eetlepel honing;
  • Breng het masker aan op je gezicht, houd daarbij de huid rondom je ogen wat vrij;
  • Laat het masker gedurende 10 tot 25 minuten intrekken. Het masker droog heel iets op;
  • Spoel het goedje van je gezicht met de nodige hoeveelheid lauw water en dep de huid zachtjes droog.

Ervoor zorgen dat je huid alle vitaminen etc. extra goed op kan nemen? Leg voor het aanbrengen van het masker gedurende één minuut een warm, vochtig handdoekje of washandje op je gezicht. Hierdoor openen je poriën en kan het masker beter intrekken.

Bronnen: Miss Natural  |  Vichy  |  Womens Health