Last van je maag? Probeer dit eens!

Maagpijn

Het is natuurlijk allesbehalve prettig wanneer je last hebt van een geïrriteerde maag of darmen die niet helemaal in orde zijn. Je kunt er misselijk door zijn en kramp door hebben. Niet fijn en ook meer dan logisch dat je er zo snel mogelijk vanaf wil. Gelukkig zijn er een aantal verschillende producten die ervoor kunnen zorgen dat je buik in no-time weer rustiger wordt.

Bananen tegen misselijkheid
Wanneer je misselijk bent bieden bananen de oplossing. Deze zijn namelijk makkelijk verteerbaar waardoor ze niet zwaar op de maag liggen. Ook bij diarree bieden bananen verlichting. Bananen bevatten namelijk pectine die ervoor zorgt dat je ontlasting harder wordt.

Yoghurt voor de maag
Yoghurt help om je maag weer in balans te krijgen. Hierin zitten namelijk probiotica die zorgen voor gezonde bacteriën in je maag. Het beste kun je kiezen voor naturel yoghurt. Wanneer je lactose-intolerant bent is dit natuurlijk geen aanrader.

Rijst, aardappelen of toast
Wanneer buikpijn wordt veroorzaakt door een virus of je last hebt van diarree kun je het beste kiezen voor milde producten. Milde producten zijn bijvoorbeeld rijst, aardappelen en toast. Ze verzwaren je maag niet en nemen overtollige vloeistoffen op. Dit helpt je stoelgang verharden. Kies je voor volkoren varianten dan krijg je nog net wat meer vezels binnen.

Rustig een kopje thee
Zowel munt als gember zijn twee soorten thee die een handje kunnen helpen in verschillende situaties. Heb je last van misselijkheid, kies dan voor gemberthee bijvoorbeeld in combinatie met citroensap of honing. Muntthee daarentegen helpt bij een opgeblazen gevoel.

Papa-JA!
Papaya bevat veel proteolytische enzymen die helpen bij het verteren van voedsel. Ben je misselijk of heb je last van je maag, dan kan papaya daar een positieve invloed op hebben. Een paar van deze enzymen als papaïne en chymopapaïne, helpen bij het afbreken van eiwitten en beschermen je maag door bij te dragen aan een gezonde zuurbalans.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health