Zo voorkom je stress-eten

Stress eten

Na een drukke dag willen we eigenlijk allemaal wel met een zak chips op de bank ploffen. Toch is dit niet zo’n goed idee, want je brein speelt een spelletje met je!

Nadenken vergt veel energie. Daarnaast kan het zorgen voor schommelingen in de bloedsuikerspiegel en in de insuline die vrijkomt na mentale inspanningen. Door deze schommelingen krijgt je brein signalen dat er meer energie nodig is, oftewel je krijgt de neiging om te gaan eten. Helaas werkt dit maar tijdelijk en heeft het op de lange termijn een minder goede uitwerking op je lichaam.

Sporten daarentegen is top! Ondanks dat het onderzoek naar het effect van sporten op je energie niet 100% bewezen is voorkom je sowieso schuldgevoel, gevolgd door frustraties. Deze gevoelens vervang je bij voorbaat al door iets positiefs: een fit lichaam!

De resultaten van het onderzoek laten zien dat sporten energie aan de hersenen levert in de vorm van glucose en lactaat. Deze stofjes kunnen het brein ophelderen en verfrissen. Meer energie, een gezond lichaam en geen schuldgevoel!

Geen bak ijs of chips dus. Kom in plaats daarvan een keer extra sporten bij Curves ;).

Bron: ACSM & Marie Claire