5 Tips om meer water te drinken

Water drinken

Yes, de warme maanden komen er weer aan! Ondanks dat het altijd belangrijk is om voldoende te drinken, is het bij warm weer extra belangrijk. Door voldoende te drinken voorkom je dat je uitdroogt. En dat is belangrijk, want je lichaam bestaat voor een groot deel uit water en heeft dit water nodig om allerlei processen in werking te houden. Vind je het moeilijk om voldoende te drinken? We got you! Met deze 5 tips lukt het jou ook.

1. Waar je ook heen gaat…
Om ervoor te zorgen dat je ook wanneer je onderweg bent voldoende kunt drinken is het verstandig om altijd een flesje water mee te nemen. Zo heb je altijd drinken bij de hand, ook wanneer het even niet mogelijk is om ergens drinken te pakken of te halen.

2. Een grotere beker
Door een grotere beker of een groter glas bij je neer te zetten wordt het makkelijk om voldoende water binnen te krijgen. De drempel om water te gaan pakken verdwijnt. Je hebt het binnen handbereik waardoor je makkelijker meer water drinkt gedurende de dag.

3. Met een rietje
Flessen met een ingebouwd rietje zijn helemaal een ding. En laat dat nou super handig zijn! Wanneer je drinkt met een rietje, drink je vaak sneller en makkelijker. Zo’n fles met ingebouwd rietje maakt het drinken niet alleen makkelijker. Ook is de hoeveelheid water in zo’n fles vaak groter, waardoor je het jezelf wederom net wat makkelijker maakt.

4. Daar zit een smaakje aan
Nou begrijpen wij dat de hele tijd alleen maar water niet altijd even motiverend is. Fruit, kruiden of groenten kunnen hier verandering in brengen. Met bijvoorbeeld framboos, aardbei, citroen, munt, gember of komkommer voeg je eenvoudig smaak toe aan je water. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties mogelijk. Kies dus vooral wat jij het lekkerste vindt!

5. Vaste momenten
Door jezelf een aantal vaste momenten op de dag aan te leren waarop je drinkt voorkom je dat je vergeet te drinken. Drink bijvoorbeeld een glas water wanneer je opstaat, bij elke maaltijd en een flesje met water van minimaal 500 ml wanneer je sport.

Nou is TE ook weer niet goed. Gemiddeld heb je 2 tot 3 liter water op één dag nodig. Het drinken van iets meer dan 3 liter water op een dag is echt niet erg. Per dag kunnen je nieren namelijk zo’n 8 liter water verwerken. Drink je meer dan 8 liter water op een dag, dan verstoor je het evenwicht tussen natrium en water in je bloed. Dit wordt een watervergiftiging genoemd. Wat watervergiftiging precies is en hoe je het herkent lees je hier!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.