Sinaasappelschil niet alleen gezond, maar ook lekker!

Sinaasappelschil

De schil van sinaasappels verdwijnen over het algemeen in de prullenbak. Sinaasappels behoren tot de meest gegeten fruitsoorten ter wereld. We gooien er dus behoorlijk wat weg. En dat terwijl een sinaasappelschil niet alleen gezond, maar ook erg lekker kan zijn! Weggooien is dus eigenlijk best wel jammer…

Tea-time
De schil van een sinaasappel is rijk aan vitamine C en antioxidanten. Van de schil kun je eenvoudig een kopje thee maken. Een fijne manier om jouw immuunsysteem een handje te helpen, bijvoorbeeld wanneer je verkouden bent. Was de schil van de sinaasappel voor je hem pelt – en de schil gebruikt om thee mee te zetten – wel even goed.

Een stralende huid
Ook voor je huid heeft de schil van sinaasappels zo zijn voordelen. Het is je misschien al wel eens opgevallen dat sinaasappelschil in uiteenlopende huidverzorgingsproducten wordt verwerkt. De stofjes die in de schil zitten kunnen bijvoorbeeld helpen tegen kleine vlekjes en mee-eters of bij het verwijderen van dode huidcellen. Het is overigens niet verstandig om het direct op je huid te smeren. De pure vorm van sinaasappelschil kan irritatie geven.

Tegen vettigheid
Wanneer je liever geen gebruik maakt van chemische schoonmaakmiddelen, kun je gebruik maken van sinaasappelschillen. De schil heeft namelijk een ontvettende werking. Stop de schillen in een luchtdichte pot en schenk er wanneer de pot vol is witte azijn bij. Laat dit twee weken staan.

Wanneer het mengsel geel van kleur is en naar Citrus ruikt is jouw schoonmaakmiddel klaar! Zeef de schillen eruit en giet het mengsel in een spuitflacon.

Rust en ontspanning
Wist je dat de geur van citrusvruchten kan helpen ontspannen, onrust kan helpen verminderen en inslapen kan bevorderen? Etherische oliën gemaakt van sinaasappel zijn hier perfect voor.

Wil jij werken aan een fit en gezond lichaam? Meld je aan en probeer Curves 30 dagen uit! Bekijk waar de dichtstbijzijnde Curves Club voor jou is.

Bron: GezondNu