Gezond eten voor je huid

voeding huid

Van binnenuit je huid een handje helpen. Je voeding heeft een grotere invloed op jouw stralende huid dan velen denken. Denk bijvoorbeeld aan rode vlekjes en irritaties. Vaak zoeken we de oorzaak in externe factoren. Wie weet verdwijnen deze irritaties juist door een verandering in voeding. Wat dacht je van deze 4?

Oranje op je bord
Wortels, zoete aardappel en citrusvruchten zijn een bron aan vitamine A. Vitamine A draagt bij aan het tegengaan van huidveroudering. Ook is het verantwoordelijk voor de aanmaak van nieuwe cellen en weefselstructuren van de huid. Van de citrusvruchten is het ook bekend dat het collageen stabiliseert. Collageen heeft invloed op het bijeenhouden van het bindweefsel van de huid.

Blijven drinken
Per dag wordt er geadviseerd om 1,5 tot 2 liter water te drinken. Ondanks dat er geen bewijs is dat het drinken van water je huid hydrateert, wordt je huid wel minder elastisch wanneer je te weinig drinkt. Meer water dan 1,5 tot 2 liter drinken heeft daarentegen geen toegevoegde waarde.

Fruit
Fruit als blauwe bessen, bramen en frambozen geven je lichaam een boost aan antioxidanten. Antioxidanten beschermen je huid tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen de oorzaak zijn voor rode vlekjes en rimpels. Vooral in vitamine A, B3, B5, C en E kun je antioxidanten vinden. Dit zijn dan ook de vitaminen die je veelal in bessen terugvindt.

Bladgroenten
Spinazie, sla, waterkers en rucola zijn eveneens een aanrader. In spinazie bijvoorbeeld zit veel ijzer. IJzer is belangrijk voor een natuurlijke glow van de huid. Ook bevatten veel bladgroenten vitamine A. Ook kalium is een aanrader voor je huid. Kalium heeft een positieve invloed op de vochtbalans van je huid. Dit mineraal vind je veelal in groene groenten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu