Honing voor een stralende huid

Honing als huidverzorging

Honing is niet alleen een aanrader wanneer je last hebt van hooikoorts… Ook voor huidproblemen kan honing de oplossing zijn. Want wist je dat honing een antibacteriële en desinfecterende werking heeft? Hierdoor verwijdert honing onzuiverheden en vuil. Ook voelt je huid na gebruik heerlijk zacht aan!

Als gezichtsverzorging
Heb je last van onzuiverheden of droge plekjes in je gezicht? Dan is honing een ware aanrader. Masseer de honing in op je huid en spoel het er vervolgens af met voldoende water.

Ook is het mogelijk om honing te gebruiken als gezichtsmasker. Breng de honing aan op je gezicht en laat het ongeveer 10-15 minuten op de huid zitten voor je het er afspoelt.

Daarnaast is honing een aanrader als lippenbalsem. Vooral wanneer je last hebt van droge lippen, wondjes of kloofjes in de mondhoeken.

Aangezien honing bijvoorbeeld in de zomer niet altijd een even goed idee is in verband met de wespen, kun je ook kiezen voor honingzalf. Dit is een zalf waarin – niet heel verrassend – honing is verwerkt. Dit ruikt niet zoet en trekt daardoor geen bijen en wespen aan. Wel heeft het dezelfde werking op de huid.

Voor je lichaam
Naast dat honing een positieve werking heeft op de huid van je gezicht kun je het ook op de rest van je lichaam gebruiken. Niet door jezelf van top tot teen in te smeren met honing… Dat zou nogal een plakkerige boel opleveren. Nee, je hoeft alleen een beetje honing in bad te doen. De honing lost op in het water, reinigt de huid en laat deze heerlijk zacht aanvoelen.

Is je huid toe aan een goede scrub beurt? Meng honing met wat limoensap en gemalen amandelen en je hebt een onwijs fijne, natuurlijke scrub!

Door de antibacteriële werking kan honing ook worden gebruikt als deodorant. Neem hiervoor wel een speciaal honingproduct die hiervoor bedoeld is. Je wil natuurlijk niet dat je oksel helemaal plakt!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Gezondheidsplein | Gezondheidsplein