Een gezonde huid door sporten

Gezonde huid

Sporten zorgt er niet alleen voor dat je sterker en fitter wordt. Ook heeft het invloed op onze buitenkant. Je huid gaat ervan stralen! Maar hoe dat precies werkt?

Het effect van sporten
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Ondanks dat je de huid niet traint terwijl je sport, heeft het aan het werk zetten van je spieren weldegelijk invloed op hoe onze huid eruitziet. Tijdens het sporten gaat er namelijk meer zuurstof en brandstof naar je spieren. Je ademhaling versnelt, je hart gaat sneller kloppen en bloed wordt in een hoger tempo door je lichaam getransporteerd.

Het bloed met daarin de zuurstof is voornamelijk bedoeld voor je spieren. Die hebben het namelijk nodig om de gewenste prestatie te geven. Toch heeft het ook invloed op je huid. Doordat je lichaam het bloed sneller moet rondpompen verbetert niet alleen de doorbloeding van je spieren. Ook de doorbloeding van je huid verbetert.

Wanneer je het eenmaal warmer begint te krijgen speelt je huid een grote rol bij het koelen van je lichaam. Om dit koelproces in werking te zetten is het nodig om de haarvaatjes open te zetten. Zowel de warmte als het bloed gaat naar de haarvaatjes. Je huid raakt dan ook goed doorbloed hierdoor. Hallo rood hoofd!

Wanneer de warmte eenmaal via de huid moet worden afgevoerd begin je te zweten. Je huid is dus al beter doorbloed en vervolgens worden ook nog eens de poriën geopend om het zweet eruit te laten. Wanneer de poriën geopend zijn kan niet alleen het zweet, maar ook overtollig talg en opgehoopt vuil uit de poriën naar buiten.

Is dat dan echt zichtbaar?
Wanneer je huid goed doorbloed is, is dat zichtbaar aan de buitenkant. Wel heeft dit met meer dingen te maken dan alleen een goede doorbloeding. Sporten verlaagt bijvoorbeeld stress, zorgt voor de aanmaak van het geluk hormoon endorfine en draagt bij aan een gezonde levensstijl waardoor je bijvoorbeeld ook sneller gezonder gaat eten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu