Zonnebrand; wist je dit al?

Zonnebrand

Smeren is belangrijk! Wanneer de zon schijnt zou je eigenlijk elke dag zonnebrandcrème moeten gebruiken. Toch gebeurt dit bij lange na niet. Veel mensen smeren zelfs nauwelijks tot niet. Handig is om te weten wat zonnebrand nou precies wel of niet doet. Wij zochten het voor je uit.

Hogere SPF veiliger?
Veel mensen denken dat een hogere SPF beter is. Helaas is dat niet helemaal waar… Draag je een zonnebrandcrème met SPF30, dan betekent dit dat je ongeveer 30 keer langer in de zon kunt blijven dan wanneer je geen zonnebrand draagt. Echter; SPF 50 betekent niet dat je 50 keer zolang in de zon kunt blijven.

Verstandiger is om ervan uit te gaan dat je wanneer je jezelf insmeert de zonnebrand ongeveer bescherming biedt gedurende twee uur. Na deze twee uur is de zonnebrand er af gespoeld of volledig in je huid getrokken. Tijd om opnieuw te smeren! Zwem je veel, smeer dan elke 40 minuten.

Tegen huidveroudering
Yes, deze is wetenschappelijk bewezen! Mensen die dagelijks zonnebrandcrème gebruiken en zich daarmee goed beschermen tegen de zon vertonen maar liefst 24% minder rimpels of huidveroudering dan mensen die dit niet doen. De strijd tegen de rimpels kan haast niet eenvoudiger!

Smeer vooraf
Ben je van plan de zon in te gaan, zorg er dan voor dat je op tijd in smeert. Zonnebrand heeft gemiddeld 30 minuten nodig om goed in de huid te trekken en vervolgens zijn werk te kunnen doen. Smeer je pas wanneer je al in de zon zit dan is je huid dus nog onbeschermd en kunnen de UVB- en UVA-stralen al de nodige schade aanbrengen.

Alle plekjes
Melanoom (huidkanker) kan op alle plekken van je lichaam voorkomen. Vergeet daarom ook niet alle plekjes van je lichaam in te smeren. Een veel voorkomende plek van melanoom is tussen de tenen. Veel mensen vergeten daar namelijk zonnebrand te smeren waardoor de Uv-straling zijn schade kan aanrichten. En wat dacht je van je lippen? Omdat zonnebrand niet fijn is om op je lippen te smeren kun je kiezen voor een speciale lip balsem met SPF erin. Breng deze meerdere malen per dag aan, net als je gewone zonnebrand.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Elle