Last van droge handen? Probeer dit eens

Droge handen

De huid van onze handen heeft veel te verduren. Ook is de huid van onze handen dunner dan die van de meeste andere delen van ons lichaam. Het gevolg hiervan is onder andere dat de huid van onze handen minder vocht en natuurlijke oliën vasthouden. Ook raken we van alles aan, wassen we onze handen en gebruiken we desinfecterende gel. We stellen onze handen daarmee bloot aan veel irriterende stoffen.

Het gevolg hiervan kan zijn dat je handen ontzettend droog worden. Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke manieren om de huid op onze handen een handje te helpen.

Niet te koud, niet te warm
We wassen onze handen op dit moment over het algemeen vaker dan anders. Dit om minder goede bacteriën die op onze handen terechtkomen ervan af te spoelen. Door tijdens het handen wassen gebruik te maken van lauwwarm water, en dus niet van koud of warm water, voorkom je een te groot temperatuurverschil met de huid. Een groot verschil in temperatuur kan niet alleen vervelend aanvoelen. Op den duur droogt het ook je huid uit.

Voldoende vitamine
Goede voeding draagt bij aan een gezond lichaam, maar ook zeker aan een gezonde huid. Vitamine A en vitamine C zijn bijvoorbeeld belangrijk voor onze huid. Vitamine A is namelijk een antioxidant die je huid beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen die een aanleiding kunnen zijn voor vroegtijdige huidveroudering. Vitamine C zorgt voor een stralende huid. Het maakt de huid daadwerkelijk minder dof, bevordert de collageen aanmaak en beschermt de huid tegen schadelijke factoren als Uv-straling. Ook ondersteund het het herstel van de huid.

De juiste luchtvochtigheid
Wanneer het vriest kan de luchtvochtigheid is de luchtvochtigheid een stuk lager dan anders. De perfecte luchtvochtigheid voor in huis licht tussen de 40 en 60 procent. Dit meet je eenvoudig met behulp van een hygrometer. Is de luchtvochtigheid te laag, dan kun je ervoor kiezen om een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorgt daarnaast te allen tijde voor voldoende ventilatie in huis. Laat daarvoor altijd 1 of 2 roosters open staan.

Bescherm je handen
Ga je naar buiten? Bescherm je handen dan tegen invloeden van buitenaf door handschoenen te dragen. En ga je schoonmaken? Draag dan rubberhandschoenen. Op deze manier bescherm je jouw handen. Aanraking met kou en water kan leidt namelijk tot een droge huid.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Skin Ceuticals | Etos | GezondNu