Suiker scrub

Suiker is iets wat we het liefst steeds minder en minder in ons voedingspatroon verwerken. Toch is suiker niet geheel ‘nutteloos’… Verplaats je het van de keuken naar de badkamer, dan kun je er hele fijne dingetjes mee maken. Denk bijvoorbeeld aan scrub! Suiker heeft de perfecte structuur om een fijne, natuurlijke scrub mee te maken. Een scrub waarmee je in no-time dode huidcellen verwijdert en de bloedcirculatie mee verbetert. Benieuwd wat je nog meer kunt maken met suiker?

Een goede start van de dag
Zeg dat tegen je vaste kop koffie na het opstaan… Neem in plaats daarvan de gemalen koffie mee onder de douche! Voor deze fijne koffie scrub heb je het volgende nodig:

  • 200 gram gemalen koffie;
  • 200 gram suiker;
  • 100 gram kokosolie;
  • 1 theelepel kaneel.

Smelt om te beginnen de kokosolie in een pan. Laat het wat afkoelen en meng vervolgens de koffie, de suiker en de kaneel door de gesmolten kokosolie heen. Je scrub is klaar voor gebruik! Let wel op dat hij helemaal afgekoeld is voor je het goedje op je huid smeert. Je bewaart de zelfgemaakte scrub in een luchtdichte pot.

Zachte herfst lippen
Wanneer het buiten kouder wordt en de luchtvochtigheid daalt wordt onze huid en ook de huid van onze lippen al snel droger. Aangezien je lippen in tegenstelling tot de rest van je huid geen talgkliertjes bevatten zijn deze kwetsbaarder. Hierdoor droogt de huid van je lippen sneller uit met het gevolg dat deze kapot springt.

Door je lippen regelmatig te scrubben houd je de huid zacht en soepel en voorkom je gesprongen lippen. Doop je vinger in water en neem vervolgens wat suiker. Breng de suiker zachtjes aan op je lippen en masseer deze in een cirkelende beweging.

Nagenieten van de zomer
Wil je nog even nagenieten van de zomer? Dan is deze scrub wat je zoekt! Om deze scrub te maken heb je het volgende nodig:

  • ½ komkommer;
  • 200 gram suiker;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 1 handje gesneden muntbladeren.

Pureer om te beginnen de komkommer met behulp van de blender. Roer vervolgens de rest van de ingrediënten er doorheen. Is de scrub te dun? Voeg dan wat extra suiker toe.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Gezond Nu