Slapen met make-up… Waarom wel of waarom niet?

Slapen met make-up

Soms heb je gewoon geen zin of energie om je make-up nog af te halen voor je het bed in duikt. En ja, die make-up… Die kun je er toch ook gewoon de volgende dag pas af halen? Of had je toch beter de tijd kunnen nemen om het er ’s avonds al af te halen?

Nooit met make-up op naar bed
Er wordt altijd gezegd dat het absoluut niet oké is om met make-up op het bed in te stappen. Maar is dat nou eigenlijk wel zo?

Jazeker! Draag je oogmake-up, dan kan deze make-up ervoor zorgen dat je ogen en oogleden geïrriteerd raken. Gebruik je daarnaast ook foundation? Dan kunnen de poriën van de huid van je gezicht verstopt raken. Dit heeft puisjes en rode bultjes tot gevolg. Ook kan de huid minder goed herstellen.

Een onzuivere huid
Dat het belangrijk is om je huid voor je gaat slapen goed schoon te maken is dus eigenlijk best logisch. Overdag en ’s nachts krijgt je huid meer te verduren dan je denkt. Niet alleen door de make-up die je draagt, maar ook door stress, zonlicht, zweet en ander vuil van buitenaf.

Dit vuil stapelt zich allemaal op op je huid. Reinig daarom twee keer per dag je huid om een onzuivere huid te voorkomen. Ook geeft een gereinigde huid crèmes de kans om beter hun werk te kunnen doen.

Echter is alleen water niet (altijd) genoeg. Vuil laat namelijk niet zomaar los. Water kan bijvoorbeeld vetdeeltjes als talg niet goed oplossen. Ook reinigingsdoekjes bieden geen oplossing. De doekjes zijn snel, maar maak je jouw huid vervolgens schoon met een gezichtsreiniger, dan zul je zien dat er alsnog veel vuil en make-up af komt.

Hoe dan wel?
Hoe je jouw huid dan wel optimaal reinigt? Begin allereerst met schone handen. De bacteriën die op je handen zitten wil je namelijk liever niet op je gezicht hebben. Kies vervolgens voor een wateroplosbare gezichtsreiniger die past bij jouw huid, ook wel een cleanser.

Reinig je gezicht en spoel deze na het gebruik van de cleanser goed af. Hoe je weet of je de juiste cleanser te pakken hebt? Je huid mag na gebruik van de cleanser niet droog en trekkerig aan voelen.

Let daarnaast goed op wat er in de cleanser zit. Hoe milder de cleanser, hoe beter. Let er daarom op dat er geen zepen als sodium lauryl suplhate, parfum, krachtige ontvetters en stoffen als gedenatureerde alcohol in zitten.

Ooh, en last but not least; vergeet niet om tijdig je kussensloop te vervangen.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: GezondNu