Vergeet je lippen niet!

zonbescherming lippen

Of het nou zomer of winter is… Wanneer de zon schijnt is het een aanrader om zonnebrand te gebruiken. Hiermee bescherm je jouw huid namelijk tegen de schadelijke effecten van de zon. Echter wordt een van de meest gevoelige delen van de huid op ons lichaam vaak vergeten; onze lippen! Tegelijkertijd een van de plaatsen waar het eerste tekenen van huidveroudering optreden. Een lipbalsem met zonbescherming is dan ook een aanrader!

Regelmatig lipbalsem
De een gebruikt dagelijks een lipbalsem, of het nou zomer of winter is… De ander vindt het helemaal niks of niet nodig. Toch is het regelmatig insmeren van je lippen nog niet eens zo onverstandig. Waarom?

De huid van je lippen bevat geen talgkliertjes. Het gevolg hiervan is dat de huid van je lippen sneller uitdroogt, bijvoorbeeld bij koud weer.

Talg bevat ook een natuurlijke zonbeschermingsfactor. Niet voldoende om je huid optimaal te beschermen… Maar bij je lippen ontbreekt deze bescherming helemaal. Het gevolg hiervan is dat je lippen gevoeliger zijn voor de schadelijke effecten van de zon. De zon zorgt ervoor dat je lippen op den duur dunner worden en dat er meer lijntjes ontstaan.

Zo blijven je lippen mooi
Wil je jouw lippen mooi houden, dan is het een aanrader deze te verzorgen met een balsem met SPF. Let wel op; kies bij voorkeur een lipbalsem met SPF, maar zonder kleurtjes, geuren en smaakjes. Vermijd daarnaast producten die je lippen fris aan laten voelen, vervelend aan laten voelen, droog maken of zorgen voor velletjes. Heb je een goed product gevonden, dan kun je de lipbalsem gerust dagelijks gebruiken.

Gebruik jij een lipbalsem met SPF op warme zomerdagen? Welke vind jij het fijnst in gebruik?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Dr. Jetskeultee