Verzorgde benen

Ondanks dat je benen in de winter verstopt zijn is het belangrijk niet te vergeten de huid van je benen extra te verzorgen. Scheren kan namelijk zorgen voor een extra droge huid. En ja, de kou speelt daarin ook een belangrijke rol. Hoe je jouw benen dan wel optimaal verzorgt en glad houdt? Met deze handige tips geef je jouw benen een verzorgende boost in een handomdraai!

Voor je begint
Om ervoor te zorgen dat het scheermesje eenvoudig over de huid glijdt en de haren op je benen kan pakken is het van belang om te beginnen bij het begin; scrubben! Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen van de huid. De huid wordt gladder en haartjes komen los. Hierdoor wordt scheren vele malen makkelijker!

Nat scheermesje
Vervolgens is het van belang eerst het scheermesje goed nat te houden. Houdt het scheermesje zo’n 10 seconden onder de lopende kraan om hem goed nat te maken.

Scheergel vs. Scheerschuim
Omdat je huid in de winter net dat beetje extra kan gebruiken kun je jouw scheergel beter omruilen voor scheerschuim. Scheerschuim is namelijk zachter voor de huid. Gels daarentegen zijn vaak gebaseerd op water wat ze minder verzorgend maakt.

Scheren aan het einde van het douchen
Stoom zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan. Ook maakt het haartjes en stoppeltjes wat zachter waardoor scheren makkelijker mee zullen geven. En huidirritatie? Die zal stukken minder zijn!

Smeren
Klaar met scheren? Smeer je benen – en de rest van je lichaam – in met een flinke laag voedende bodylotion.

Let bij het kiezen van een bodylotion erop dat je kiest voor een variant die olie bevatten. Maar bovenal… Kies er een die jij lekker en fijn in gebruik vindt. Reden genoeg om die bodylotion die je al zo lang wilde proberen dan eindelijk aan te schaffen. Nu kan het!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!