Wisselen van huidverzorging?

Wisselen van huidverzorging

Wist je dat er bepaalde momenten zijn waarop je het beste kunt wisselen van huidverzorging? Of nou ja, bepaalde perioden. Doe je dit dan houd je jouw huid lekker zacht en gehydrateerd.

Het effect van de seizoenen
Wanneer het seizoen wisselt kun je het beste van dagcrème wisselen. ’s Winters is het vochtgehalte in de huid vele malen minder hoog, vooral wanneer de temperatuur onder nul is.

Nog zo’n aanslag op de huid is dat we vaak de hele dag op kantoor en thuis, dicht bij de verwarming zitten. Het gevolg is dat de dagcrème die normaal perfect werkt niet voldoende is om de huid gehydrateerd te houden met als gevolg een droge, trekkerige huid.

De oorzaak
Hydraterende producten zoals een dagcrème bevatten het ingrediënt glycerol. Glycerol is goedkoop en veroorzaakt bij de meeste mensen geen irritaties of allergische reacties. Daarnaast houdt het de huid heerlijk zacht.

Echter zit er ook een keerzijde aan dit ingrediënt. Glycerol trekt namelijk water aan. Is de omgeving droger, wat het geval is in de winter, dan haalt glycerol vocht uit de onderliggende lagen van de huid in plaats van uit de lucht.

De oplossing
Gelukkig is de oplossing eenvoudiger dan je denkt. Kies in het najaar en de winter voor een product dat een water-in-olie basis heeft in plaats van een olie-in-water. Verzorgingsproducten met deze basis zijn iets vettiger op de huid, maar vormen daardoor een beschermend laagje die huidproblemen als droogte, schilfers en rode plekjes helpt voorkomen.

Hoe je dan weet wat voor een basis jouw gezichtsverzorgingsproduct heeft? Heel eenvoudig! Neem wat van de dagcrème die je gebruikt en meng deze met wat water. Mengt de crème zonder enige moeite? Dan heb je een olie-in-water product te pakken. Mengt de crème lastig en blijft het wat brokkelig? Dan heb je een water-in-olie product te pakken en daar zijn we naar opzoek!

En vergeet niet, voor vragen en persoonlijk advies kun je natuurlijk het beste even advies vragen aan je schoonheidsspeccialiste.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!