Een verbrande hoofdhuid… Wat nu?

Verbrande hoofdhuid

Misschien heb je het al eens meegemaakt… Je hebt alle plekjes van je lichaam goed ingesmeerd met zonnebrand. Toch is er aan het einde van de dag een plekje verbrand, namelijk je hoofdhuid. Een verbrande hoofdhuid is rood en jeukt enorm. Ontdek je eenmaal dat dit is gebeurd, dan is het natuurlijk al te laat. Maar hoe verzacht je de jeuk? En hoe help je jouw hoofdhuid een handje bij het herstel?

Wat extra aandacht
Wanneer je jouw hoofdhuid hebt verbrand is het in ieder geval verstandig om bij het wassen van je haar de temperatuur van het water wat omlaag te doen. Was je haar bij voorkeur met koud of lauwwarm water. Door je haar met heet water te wassen vererger je de jeuk namelijk. En dat willen we natuurlijk niet! Ook is het gebruik van stylingsapparaten zoals föhns even een afrader.

Het beste is om het wassen van je haren in ieder geval de eerste 24 uur na verbranding uit te stellen. Kies daarnaast bij het wassen voor een ‘zachte’ shampoo, bij voorkeur een zonder parabenen en sulfaten. Deze ingrediënten kunnen namelijk meer irritatie veroorzaken.

Koelen
Ook kan het koelen van de verbrande huid helpen. Hiervoor kun je gebruik maken van een coldpack, een koud kompres of een theedoek uit de koelkast. Essentiële oliën als pepermuntolie en eucalyptus of aloë vera gel kunnen eveneens verlichting geven.

Voorkomen is beter dan…
Natuurlijk wil je liever niet dat je hoofdhuid verbrandt. De meest eenvoudige manier om dit te voorkomen is door een hoed of pet te dragen en zo je hoofdhuid te beschermen. Heb je dun haar, dan is de kans groter dat de zon jouw hoofdhuid bereikt. Gebruik in dat geval een zonnebrandcrème of spray. Breng deze aan op de plekken waar het haar dun is of op je scheiding om verbranding te voorkomen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.