,

3x Overheerlijke groentespreads

Groentespread

Per dag wordt aangeraden om 200 gram groenten te eten. Ondanks dat dit niet veel lijkt, kan het soms toch best lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om op een makkelijke manier meer groente te eten. Zo zit je zo aan die 200 gram per dag, nog voor je het zelf door hebt.

Net als de meest lekkere smoothies en de beste gezonde ijsjes, maak je ook deze overheerlijke groentespreads helemaal zelf. Wat dacht je bijvoorbeeld van een doperwtenspread, een maïsspread of een wortelspread?

Doperwtenspread
Voor de doperwtenspread heb je gevriesdroogde erwten nodig, gekookt water om de erwten te ontdooien, wat feta, peper en zout. Meng dit alles in een kom en gebruik een staafmixer om de ingrediënten tot een spread te maken. Ook kun je ervoor kiezen om in plaats van feta avocado te gebruiken.

Maïsspread
Ben je op zoek naar een bron aan vezels, eiwitten en antioxidanten? Probeer dan de maïsspread eens. Voor deze maïsspread heb je een klein blikje maïs, een rode ui, gemalen koriander, komijn, cayennepeper, zout en een potje ricotta nodig. Voeg alles samen, maal het met een staafmixer en genieten maar.

Wortelspread
Onlangs wijdde wij een complete blogpost over wortels. Ook wortels zijn een bron aan vezels en een heerlijk ingrediënt voor in een groentespread.

Kook de wortel om deze zachter te maken. Prak de wortels zachtjes en laat het vervolgens afkoelen. Voeg wat zout, peper, andere gewenste kruiden en gemalen walnoot of dadels toe. Meng het geheel en wederom, genieten maar!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu