Gezonder door slim boodschappen doen

Gezonder boodschappen doen

Tijdens het doen van de boodschappen gebeurt het iedereen wel eens dat er ongemerkt toch ongezonde dingen in de kar belanden die eigenlijk niet op de planning stonden. Zo nu en dan is dat niet erg, maar wanneer je gewicht wil verliezen is het niet altijd even handig. Door op een slimme manier jouw boodschappen te doen verklein je de kans dat dit gebeurt. Hoe dat precies werkt?

Goede voorbereiding
Voor veel dingen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer we in de supermarkt lopen nemen we veel eetkeuzes onbewust. Dit komt doordat we iets lekkers ruiken of zien. Voor je het weet ligt dat heerlijk geurende product in de boodschappenkar.

Wil je gezonder eten, dan begint het met het onder controle krijgen van de impuls aankopen. Je wil zoveel mogelijk gezonds in huis halen en al die overmatig zoete, zoute of vette producten laten staan. Maak daarom een lijstje met lekkere, gezonde recepten. Zorg er daarnaast voor dat wanneer je naar de supermarkt gaat, je met een goed gevulde maag vertrekt.

Super vers
Producten die niet in een verpakking zitten zijn over het algemeen het beste voor je lichaam! Deze zijn namelijk hartstikke vers. Denk aan het groente en fruit. Ook geldt, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, dat op veel echt gezonde producten vaak niet staat dat ze gezond zijn. Hoe duidelijker er op de verpakking staat ‘lekker slank’, ‘suikervrij’ of ‘weinig vet’, hoe beter je over het algemeen de ingrediënten moet checken.

Vlees of vega
Vegetarische producten zijn vaak ‘slanker’ dan niet-vegetarische producten. Wel is het hierbij belangrijk om er op te letten dat het niet om kaas gaat. Bonen zijn vaak de basis van vegetarische producten. En die bonen, die zitten vol vezels en eiwitten! Een pretje voor je spijsvertering en spieren dus.

Kies je wel voor vlees, dan zijn gevogelte als kip, kalkoen en eend een betere keuze. Bewerkt vlees als burgers, vleeswaren en worst bevatten vaak veel vet en andere toegevoegde stoffen. Ook zijn vleesvervangers met regelmaat een ontzettende bron aan zout.

Vis is daarentegen ook magerder vlees. Niet zout en het bevat gezonde vetten! Eet je helemaal geen vlees, dan is zeewier een aanrader om toe te voegen aan je maaltijd.

Water, thee en koffie
Drie dranken die altijd mogen zijn water, thee en koffie. Deze zijn namelijk in tegenstelling tot sappen en frisdranken suikervrij (zolang je geen suiker in je thee of koffie doet natuurlijk). Ook alcohol is een afrader wanneer je wil afvallen. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je trek krijgt en eerder geneigd bent om te snaaien.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu