4x drankjes die gezond en lekker zijn

Gezonde drankjes | Matcha

Iets wat gezond en lekker is tegelijk. Dat klinkt goed toch? Wanneer het buiten warm is, is het belangrijk om voldoende te drinken. En met zo’n lekker maar gezond drankje wordt dat natuurlijk vele malen makkelijker. Daarom zetten wij 4 ideeën op een rijtje. Let wel op, want ondanks dat deze drankjes gezond zijn, is het alsnog belangrijk om voldoende water te blijven drinken!

Go green
Matcha is de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit toegenomen. Het groene goedje wat met regelmaat in de vorm van een latte voorbijkomt heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Matcha zit namelijk vol antioxidanten. Ook kan het helpen om je weerstand te verbeteren. Last but not least heeft matcha een kalmerend en ontspannen werking.

Bietensap
Doordat bietensap veel nitraat bevat wordt het ook wel een superfood genoemd. Nitraat heeft namelijk een positieve invloed op onze doorbloeding. En dat heeft weer invloed op onze spieren! Ook helpen bieten de bloeddruk te verlagen.

Hydraterende kokosnoot
Kokoswater heeft antioxidanten eigenschappen en bevat verschillende voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Ook helpt het je lichaam gehydrateerd te blijven. Kokoswater bevat namelijk elektrolyten. Elektrolyten zijn nodig om de temperatuur van je lichaam te reguleren.

Aloë Vera sap
Aloë Vera kennen we allemaal wel wanneer het aankomt op middeltjes om de huid optimaal mee te hydrateren. Maar ook de Aloë Vera drankjes zijn een aanrader. Er zitten verschillende vitamines en mineralen in die bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Ook helpt het wanneer je last hebt van brandend maagzuur.

Water
Water is en blijft natuurlijk de beste manier om gehydrateerd te blijven. Water helpt bij het in balans houden van je lichaamstemperatuur. Ook ondersteunt het je metabolisme, kan het pijn verlichten en ondersteunt het de cardiovasculaire gezondheid.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Women’s Health