Thaise Salade

Met warm weer is er niets lekkerder dan een verfrissende salade. Maar na de zoveelste schaal sla wil je ook wel een keer iets anders. Bijvoorbeeld een overheerlijke Thaise salade met komkommer die in een handomdraai klaar is. Benieuwd hoe je het maakt?

Dit heb je nodig (bijgerecht – 4 personen):

  • 1 rode peper;
  • 1 teen knoflook;
  • 2 limoenen;
  • 2 el Blue Elephant fish sauce;
  • 750 g De BuitenBeentjes komkommers (of snoepkomkommer);
  • 15 g verse koriander;
  • 50 g suikerpinda’s.

Zo maak je het:
Om te beginnen verwijder je de zaadlijsten van de rode peper en snijd je het vruchtvlees in stukjes van ongeveer een halve centimeter. Doe de peper vervolgens samen met de knoflook in de vijzel. Kneus de peper en stamp de knoflook zo fijn mogelijk.

Halveer vervolgens de helft van de limoenen en pers deze uit tot je 3 eetlepels sap hebt. Snijd de rest van de limoenen in parten. Roer de vissaus en het limoensap door de knoflook en peper.

Leg de komkommers op een stevige snijplank. Kneus de komkommers met behulp van een deegroller en snijd deze vervolgens in kleinere stukken. Snijd ook de koriander en hak de pinda’s grof.

Schep alles door elkaar en bestrooi het met de pinda’s en serveer het geheel met een part limoen.

In 10 minuten zet je deze heerlijke salade op tafel.

Voedingswaarden
Deze Thaise salade is geschikt als bijgerecht voor vier porties. Eén portie bevat 95 kcal.

Eetsmakelijk!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: AH.nl