Waterrijke vruchten

Het is belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen, vooral wanneer het warm weer is of wanneer je veel beweegt. Naast jezelf stimuleren meer water te drinken op een dag en bijvoorbeeld water lekkerder te maken met vers fruit, is ook waterrijk voedsel een ware aanrader. Watermeloen bijvoorbeeld! Een perfect voorbeeld van een lekkere, verfrissende vrucht die bom vol zit met water. Maar er is meer. Ken jij deze waterrijke vruchten al?

Ananas
Ananas heeft een bloedzuiverende en ontstekingsremmende werking. Vochtafdrijving speelt hierbij een grote rol. Wel is het van belang dat je kiest voor een verse ananas en niet voor ananas uit blik.

Je kunt de ananas vervolgens schillen en in blokjes snijden als verfrissende snack of verwerken in een heerlijke smoothie!

Perzik
Ook perzik is een fijne dorstlesser. De vrucht is een bron aan ijzer, kalium, calcium, vitamine C en vitamine B1. Hierdoor krijg je zowel energie van een perzik als dat hij je voorziet van vocht. Wederom is het verwerken van de perzik in een smoothie een aanrader!

Cranberries
Cranberries zitten vol water. Daarnaast zijn cranberries goed voor het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Eet je met regelmaat een hoeveelheid van deze besjes, dan is de kans kleiner dat je ziek wordt. Ook zijn cranberries goed voor je blaas.

Kiwi
Kiwi’s staan voornamelijk bekend om hun hoge hoeveelheid vitamine C, maar daarnaast bevat en kiwi ook veel water. Ooh, en ze hebben een genezende werking! Eet je een kiwi, dan boost je je immuunsysteem, krijg je meer energie en ben je meer opgewekt.

Papaja
In Indonesië is de papaja onwijs populair. Helaas is dat in Nederland minder het geval, wat jammer is omdat een papaja net als een meloen veel stoffen bevat die goed zijn voor de vochthuishouding in je lichaam. Je lichaam wordt gereinigd en tegelijkertijd krijg je een flinke hoeveelheid extra vocht binnen.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: The Daily Dutchy | Mens en Gezondheid