Wenkbrauwen epileren; Maak deze fout niet!

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen spelen een grote rol bij je gezichtsuitdrukking. Je wenkbrauwen te enthousiast epileren kan dan ook rigoureuze gevolgen hebben. Vaak wordt voor het epileren van de wenkbrauwen een vergrotende spiegel tevoorschijn getoverd en een pincet. Klaar om te beginnen! Toch gaan veel dames hier al de mist in. Waarom?

Bye bye vergrotende spiegel
Die vergrotende spiegel… Daar gaat het mis! Maak je gebruik van een vergrotende spiegel of houd je jouw spiegel ontzettend dichtbij je gezicht, dan zie je haartjes die eigenlijk nog niet klaar zijn om weg te worden gehaald.

Deze haartjes zijn nog volop in de groei. Haal je die weg, dan kan dit leiden tot ‘over-plukken’ met ingegroeide haartjes tot gevolg.

Beter is om een stapje terug te doen, de spiegel iets verder van je af te houden en een normale spiegel te gebruiken. Bekijk je wenkbrauw in zijn geheel. Welke haartjes vallen echt buiten de (gewenste) vorm van je wenkbrauw? Haal die haartjes weg.

Klaar om te plukken?
Naast het gebruik van een vergrotende spiegel is het belangrijk om er op te letten of de haartjes ‘klaar’ zijn om weggehaald te worden.

Haartjes die klaar zijn om geplukt te worden laten eenvoudig los. Met één keer trekken moet het haartje dus weg zijn. Moet je meerdere keren plukken om dat ene haartje weg te krijgen? Laat het haartje dan nog eventjes met rust. Vaak kan dat haartje enkele dagen later zonder enige moeite worden weggehaald. En nee, niemand zal dat kleine haartje zomaar spotten!

Epileren boven de wenkbrauw
Het gerucht gaat dat je af moet blijven van de haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauw. Maar is dit ook echt zo? Nee!

Wel is het handig om te onthouden dat de bovenkant van je wenkbrauwen jouw ideale, natuurlijke lijn vormen. Ga daarom dus niet te enthousiast te werk met de pincet, maar kijk wederom welke haartjes buiten de (gewenste) vorm van je wenkbrauw vallen.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!