Feiten en fabels over huidverzorging…

Gezichtsverzorging

Huidverzorging is een onderwerp waarover veel feiten maar ook zeker fabels de ronde doen. Zo gaat het gerucht dat je je huidverzorging dient af te stemmen op je leeftijd, heeft gezonde voeding invloed op je huid en zit er een wereld van verschil tussen crèmes… Maar is dat eigenlijk wel zo?

De fabels over huidverzorging
Leeftijd: Een van de bekendste fabels is dat huidverzorging moet worden afgestemd op je leeftijd. Niet waar dus! Waar je een goede huidverzorging dan wel op afstemt? De conditie van je huid natuurlijk. Door te kijken naar je huidtype kies je de juiste crème. Heb je een vochtarme huid? Neem dan een romige, hydraterende crème. Heb je al een onwijs vette huid, dan is een rijke crème geen aanrader voor jou.

Dag- en nachtcrème zijn hetzelfde: Niet dus! In de meeste dagcrèmes zitten stoffen die de huid beschermen voor invloeden van buitenaf. SPF bijvoorbeeld, die de huid beschermt tegen UV-licht. Een nachtcrème is een voedende crème die de huid voedt en het herstelproces van de huid ondersteunt.

Een kleurtje verdwijnt onder de douche: Wanneer we in de zomer een mooie tint hebben weten te krijgen wordt vaak gezegd dat dit zo weer verdwijnt wanneer je te vaak doucht. Niet waar! Het bruiningsproces van de huid start namelijk in de pigmentcellen. Pigment heeft als functie de huid te beschermen tegen UVB-straling. Alleen wanneer je niet meer in de zon komt zal de pigmentproductie stoppen. Het pigment verdwijnt dan langzaam uit de huid en daarmee verdwijnt dus ook je kleurtje.

De feiten over huidverzorging
Hydratatie van binnen en buiten af: Het is een feit dat het belangrijk is om je huid van binnenuit en buitenaf te hydrateren. Dit doe je door bijvoorbeeld het gebruik van een hydraterende crème wanneer je huid dit nodig heeft, maar dus ook door voldoende te drinken. Op deze manier blijft je huid langer gezond en mooi.

Vrouwen gevoeliger voor pigmentvlekken: Helaas is dit ook een feit… De huid van vrouwen vertoont eerder pigmentvlekjes. Dit wordt namelijk onder andere veroorzaakt door een verandering in de hormoonhuishouding. Het gevolg hiervan is dat er een verstoring ontstaat in de pigmentvorming. Wel zijn er dus meer oorzaken voor het krijgen van pigmentvlekken!

Wat je eet…: Onze voeding heeft invloed op onze huid. De vitaminen, mineralen en andere micronutriënten uit onze voeding dragen bij aan een goede gezondheid van de huid. Ook kunnen deze vitaminen, mineralen en micronutriënten van buitenaf worden toegediend aan onze huid.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Gezondheidsnet