Meer vezels? We houden van vezels!

Meer vezels | steken in zij

Voedingsvezels zijn belangrijk. Niet alleen voor een goede spijsvertering maar ook voor een verzadigd gevoel na het eten. Ow ja, vezels hebben ook nog een positief effect op het cholesterolgehalte. Met andere woorden; elke soort vezels heeft een andere soort werking.

Nou hebben we even geleden al vijf vezelrijke voedingstips gedeeld, maar hoe pas je dat nou eigenlijk toe? Broccoli, spinazie, bessen en noten. Stuk voor stuk lijken ze erg gebonden te zijn aan een moment van de dag. Dat kan ook anders!

Het ontbijt
Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen je roerei te voorzien van extra vezels. Voeg bijvoorbeeld een uitje of broccoli toe aan je ei! En het glas jus d’orange? Die vervang je met versgeperste abrikozen, peren of perzik sap.

Ook ontbijtgranen zijn een aanrader. Let hierbij natuurlijk wel op dat je een variant kiest die geen of weinig suiker bevat. Uit onderzoek van de Harvard School of Public Health is gebleken dat mensen die met regelmaat ontbijtgranen eten een hogere levensverwachting hebben. Door het regelmatig eten van ontbijtgranen verminder je de kans op diabetes of hart- en vaatziekten.

De lunch
Tijdens de lunch kun je al heel wat bereiken met het soort brood dat je kiest. Kies bijvoorbeeld in plaats van bruinbrood voor volkorenbrood. Je zult merken dat je sneller een vol gevoel hebt.

Soep tijdens de lunch kan natuurlijk ook. Echter zitten hier ook weer verschillen in. Een kippensoepje, die voor het grootste deel uit bouillon bestaat, bevat niet zo veel vezels. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor linzen, chili- of bruine bonensoep.

Het avondeten
Aardappelen verschijnen in de Nederlandse keuken geregeld op het bord, maar wist je dat zoete aardappelen gemiddeld 2 gram aan vezels meer bevatten dan de normale aardappelen? Serveer deze met je dagelijkse portie groente en je bent gegarandeerd van de nodige hoeveelheid vezels!

Aanbevolen wordt om dagelijks 30 tot 40 gram aan vezels binnen te krijgen. Krijg jij voldoende vezels binnen?

Bron: Harvard  |  Voedingscentrum

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!