Vrouwen sterker dan mannen?!

Vrouwen sterker

Je wist het vast al, maar nu is het ook nog eens gebleken uit een recent onderzoek van de Amerikaanse Duke University; vrouwen zijn wereldwijd sterker dan mannen! Vrouwen leven niet alleen langer, ze blijken ook nog eens beter te kunnen tegen omstandigheden als voedseltekorten en epidemieën.

Het onderzoek
Volgens de onderzoekers die het onderzoek hebben uitgevoerd begint het verschil al bij de geboorte. Wanneer een baby onder/in moeilijke omstandigheden wordt geboren, dan is de kant groter dat een meisje overleefd. Dit is volgens onderzoekers een aanwijzing dat de verklaring van het sterker zijn van het vrouwelijk geslacht biologisch moet zijn.

Daarnaast werd de sterfdata van zeven verschillende populaties wereldwijd geanalyseerd. Deze populaties leefden in verschillende tijden in de afgelopen 250 jaar. Gedurende deze perioden werden de mensen regelmatig geconfronteerd met epidemieën, hongersnoden en/of andere extreem moeilijke omstandigheden.

Wat blijkt; of er nou gekeken werd naar het sterftecijfer in 1933 door hongersnood in Oekraïne of een ingrijpende epidemie onder bevrijde Amerikaanse slaven aan het begin van de 19e eeuw… Gemiddeld hielden vrouwen het 6 maanden tot 4 jaar (!) langer vol dan mannen.

De verklaring?
De onderzoekers vermoeden dat de vrouwelijke hormonen een belangrijke rol spelen in dit verschil. Oestrogenen zorgen bijvoorbeeld voor een boost in het immuunsysteem waardoor infectieziekten beter door het lichaam kunnen worden opgelost.

Bron: AD