,

Krijg jij een rood hoofd tijdens het sporten?

rood hoofd / bewegen

De een heeft er meer last van dan de ander. Een knalrood hoofd na je workout. Gelukkig hoef jij je er geen zorgen om te maken. De oorzaak van het rode kleurtje is namelijk heel logisch (en normaal)!

Lichaamstemperatuur
Tijdens het sporten gaat je lichaamstemperatuur omhoog. Je lichaam reageert hierop door te zweten om zo je lichaam af te koelen. Daarnaast zetten de bloedvaten in de huid uit. In ons gezicht zitten onwijs veel kleine bloedvaatjes. Tijdens het sporten stroomt het bloed naar de oppervlakte van je huid om zoveel mogelijk zuurstof rond te kunnen pompen en tegelijkertijd af te koelen. Logisch dus dat je een mooie rode kleur krijgt.

Wanneer opletten
Dat rode kleurtje op zich kan dus helemaal geen kwaad. Dat het gebeurt is zelf ontzettend logisch. Wel zijn er een aantal andere symptomen om op te letten. Merk je dat je duizelig of misselijk wordt, of zweet je meer dan anders, dan kan dat wijzen op uitputting. Dit gebeurt voornamelijk in een warme of vochtige omgeving. Merk je dat je hier last van hebt, stop dan met sporten, ga naar een koelere ruimte en drink voldoende water.

Sporten zonder make-up
Make-up tijdens het sporten is een boosdoener wanneer het aankomt op de gezondheid van je huid. Tijdens het zweten vergroten je poriën namelijk waardoor make-up de poriën makkelijker vervuilt. Dit zorgt ervoor dat de poriën verstopt raken en je huid minder goed kan ademen. Het gevolg hiervan is dat je meer last zult hebben van mee-eters, puisjes en een doffe huid.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health