Stretchoefening onderrug

Zitten vergroot de kans op klachten in je onderrug. Dit komt doordat je vaak met een wat bolle rug zit. Het gevolg hiervan is dat de spieren aan de voorkant van je bekken korter en strakker worden. De spieren in je onderrug daarentegen rekken wat en raken uit balans. Het gevolg is minder sterke spieren in de onderrug die pijn doen.

Hoe meer je zit, hoe groter de kans is dat je last krijgt van je onderrug. Door goed op je houding te letten terwijl je werkt, te sporten en daarnaast te stretchen houd je jouw lichaam sterk en soepel. En heb je dan toch wat last van je onderrug? Dan kunnen deze stretchoefeningen helpen om de pijn te verlichten.

  1. Child’s Pose
  2. Sphinx Pose
  3. Tread the Needle

Zo voer je de oefeningen uit
Tijdens de uitvoering van deze oefeningen geldt; forceer geen bewegingen/houdingen die niet prettig aanvoelen. Blijf tijdens de oefening rustig doorademen. Dit kan helpen om je lichaam te ontspannen.

Child’s Pose
Voor de Child’s Pose ga je op je knieën op de grond zitten. Houd je billen op je hielen en plaats je knieën wat breder dan je heupen. ‘Loop’ rustig met je handen over de grond naar voren toe. Doe dit zover mogelijk of tot je met je voorhoofd bij de grond bent. Houd deze houding gedurende een halve minuut vast en kom overeind. Loop met het overeind komen rustig terug met je handen richting je knieën ter ondersteuning.

Sphinx Pose
Voor deze oefening ga je op je buik op de grond liggen. Zet je handen naast je neer, te hoogte van je borst. Breng je ellebogen hierbij naar achter, langs je lichaam. Druk je bovenlichaam wat op en leg je onderarmen plat op de grond in het verlengde van je lichaam. Kijk vooruit. Houd deze houding gedurende 30 seconden vast en keer dan terug naar de begin positie.

Tread the needle
Ga op handen en knieën op de grond zitten. Til je rechterhand op, steek deze achter je linkerarm door en breng hierbij je rechterschouder richting de grond. Draai terug en steek je rechterhand richting het plafond. Kijk gedurende de hele oefening naar je hand. Herhaal deze oefening in een rustig tempo gedurende 30 seconden. Wissel vervolgens van hand en doe hetzelfde aan de andere kant.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.