Wandelen voor een gezond hart en gezonde bloedvaten (en meer)

Gezondheidsvoordelen Wandelen

Wandelen is iets wat altijd en overal kan. Thuis, tijdens de pauze op het werk of op vakantie. Het is een eenvoudige manier om naast je Curves Workout meer te bewegen. Ook brengt het meer voordelen met zich mee dan je waarschijnlijk zou verwachten. Benieuwd?

Een boost voor je hart en bloedvaten
Wandelen draagt net als een goede workout bij aan het verbranden van calorieën, het opbouwen van spieren en de toename van botmassa. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk, net als dat het cholesterolgehalte in je bloed wordt verlaagd. De conditie van je hart en bloedvaten verbetert wat ervoor zorgt dat het risico op hartproblemen afneemt.

Meer creativiteit
Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Dit zijn geluk stofjes die ervoor zorgen dat je na een wandeling vaak een fijner gevoel hebt. Ook ben je even weg achter je bureau. Het gevolg is dat je niet alleen creatiever bent na je wandeling… Ook de productiviteit neemt over het algemeen toe.

Last van je onderrug?
Uit onderzoek van de universiteit van Tel Aviv is gebleken dat het twee tot drie keer per week maken van een wandeling bijdraagt aan de pijnbestrijding van lage rugklachten. Tijdens het wandelen maak je niet alleen je spieren los. Ook worden zowel je buik- als rugspieren getraind.

Minder kans op borstkanker
Een actieve levensstijl draagt bij aan een minder groot risico op het krijgen van borstkanker. Onderzoek van de Amerikaanse Cancer Society heeft aangetoond dat vrouwen die minimaal 7 uur per week wandelen 14% minder kans lopen op het krijgen van borstkanker dan vrouwen die wekelijks 3 uur of minder wandelen.

Een goede nachtrust
Doordat je tijdens het wandelen in aanraking komt met daglicht heeft dit invloed op je dag- nachtritme. Hoe beter je biologische klok, hoe makkelijker je in- en door kunt slapen.

Wil jij werken aan een fit en gezond lichaam? Meld je aan en probeer Curves 30 dagen uit! Bekijk waar de dichtstbijzijnde Curves Club voor jou is.