De voordelen van vitamine C

Voordelen vitamine C

Dat vitamine C gezond is staat buiten kijf, maar waar is het nou eigenlijk goed voor? Vitamine C is een belangrijke antioxidant, die bijdraagt aan een goede weerstand. Niet geheel onbelangrijk met dit wisselvallige weer. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze vitamine ook veel voordelen voor je schoonheid biedt.

Gezonde lokken
Vitamine C bevat voedingsstoffen die je haar helpen groeien, bovendien worden je lokken er sterker van. Dus wil jij je haar een boost geven? Gebruik dan eens een masker dat vitamine C bevat!

Stralende huid
Vitamine C zorgt voor een elastische en sterke huid. Dit komt omdat deze vitamine zorgt voor de aanmaak en het onderhoud van collageen. Collageen is een eiwit met lijmachtige eigenschappen, dat ervoor zorgt dat je weefstel bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor blijft je velletje stevig en gezond. Bovendien gaat het huidveroudering tegen!

Sterke nagels
Last van nagels die om de haverklap inscheuren? Vitamine C is je redding! Het zorgt voor mooi en sterke nagels en het stimuleert bovendien de groei.

Energieke uitstraling
Vitamine C speelt een belangrijke rol in de opname van ijzer. Een ijzertekort kan ervoor zorgen dat je moe bent en je lusteloos voelt. Dit vertaalt zich vaak door naar je gehele uitstraling. Niet handig, als je vol energie het Curves circuit in wil!

Kortom, genoeg redenen om vitamine C te omarmen. En omdat ons lichaam het zelf niet aanmaakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je er voldoende van binnenkrijgt. Zorg er dus voor dat je elke dag groente en fruit eet.

Bronnen: Voedingscentrum | Womens Health | Beauty Lab | Gezondheidsnet