Van personal trainer naar area director bij Curves Holland

Jacoline Curves Holland

Jacoline is area director bij Curves Holland. Hiervoor werkte zij als personal trainer en dat heeft zij altijd zo goed gedaan dat zij Gold Winnaar is geworden in de categorie Personal trainer van de Dutch Fitness Awards. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots dat wij zo’n gewaardeerde trainer in ons midden hebben en is het tijd voor een interview!

Gefeliciteerd Jacoline! Wat betekent deze prijs voor jou?
“Dankjewel! Het is een hele mooie afsluiting op mijn carrière als personal trainer. Toen ik te horen kreeg dat ik genomineerd was, voelde ik mij natuurlijk zeer vereerd. Dat ik dan ook nog eens zo hoog ben geëindigd is voor mij een kroon op het werk wat ik altijd met hart en ziel heb gedaan.”

Je zegt een mooie afsluiting. Doe je het werk als personal trainer nu helemaal niet meer?
“Jawel, maar minimaal. Voorheen deed ik dat werk 15 – 20 in de week. Nu hooguit 5 uurtjes op aanvraag. Ondanks ik voor een andere weg in mijn carrière heb gekozen, vind ik het werk als personal trainer nog steeds ontzettend leuk. Dus als ik gevraagd wordt, doe ik dat met veel plezier.”

Je werkt nu voor Curves Holland als area director. Wat houdt dat in?
“Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van de franchisenemers bij het managen van hun club. Zo verzorg ik trainingen, ben ik hun eerste aanspreekpunt en waarborg ik de service die Curves haar leden wil bieden. Voor dit werk reis ik het hele land door om onze mooie clubs te bezoeken.”

Hoe ben je bij Curves Holland terecht gekomen?
“Ik werkte het afgelopen jaar als personal coach bij Curves Apeldoorn Noord. Karin, de eigenaresse van de club hoorde dat Curves Holland op zoek was naar een area director en dacht gelijk aan mij aangezien ik al had aangegeven op zoek te zijn naar uitbreiding van mijn werkzaamheden. Ik heb toen direct contact opgenomen met het hoofdkantoor om te informeren naar de functie. Ik vond mijn werk als coach in de club ontzettend leuk, maar had behoefte om mijn kennis op een andere manier te gaan delen. De functie bij Curves Holland kwam dan ook precies op het juiste moment vrij.”

Wat vind je het mooiste aan je werk?
“Geen dag is hetzelfde. Ik heb iedere dag te maken met verschillende ondernemers en coaches. Ieder met zijn/haar eigen kwaliteiten. Ik probeer hun zwaktes op te zoeken en weg te nemen en hun kwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Als ik zie dat door mijn begeleiding en coaching een ondernemer of coach groeit en ze echt wat hebben gehad aan mijn hulp, kan ik daar alleen maar ontzettend trots op zijn. Laatst kreeg ik na afloop van een training een appje van één van de Curves coaches: “Ik heb nog nooit zo’n leuke training gehad. Jij bent mijn voorbeeld.” Dat zijn echt de momenten waar ik het voor doe!”

Dat is zeker een mooie kroon op jouw werk! Heb je naast het enthousiasmeren van de coaches en ondernemers, dan ook een groter doel voor ogen?
“Het doel voor Curves is om natuurlijk nog veel meer clubs te gaan openen. Mijn belangrijkste doel in mijn werkzaamheden is uniformiteit. Om het merk Curves nog sterker te maken is het belangrijk dat ieder lid, in iedere club dezelfde service en aandacht krijgt. Dat kunnen wij alleen bereiken door allemaal hetzelfde te doen. Ik wil dat straks iedere club even succesvol is en heb de droom dat iedere vrouw in Nederland fan van Curves is. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar met het enthousiasme van de coaches en ondernemers heb ik daar absoluut alle vertrouwen in!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *