modetrends 2018

Dit voorjaar en komende zomer kunnen we ons op het gebied van mode weer helemaal uitleven. De komende tijd zullen we onder andere veel bloemen, ruches en strikken voorbij zien komen. En qua kleur? Ook qua kleur verandert er een hoop ten opzichte van de modetrends van vorig jaar lente en zomer.

De kleuren van lente/zomer 2018
Eerder vertelden we al over de nieuwe kleur van 2018, ook wel ultra violet. Naast de kleur paars, die kalmeert en stimuleert, zijn nu de kleuren blauw en groen helemaal in. En ja, ook in combinatie met elkaar.

Lavendel
Natuurlijk moet de kleur paars alsnog even apart worden uitgelicht. Want ultra violet en/of lila is helemaal terug dit voorjaar. Een fijne tint die veel dames prachtig staat, die ons de lente kriebels geeft en die helemaal Curves is natuurlijk!

Donkere spijkerstof
Ook spijkerstof blijft een populair item voor in onze garderobe. Ditmaal in een donkere kleur denim in plaats van de lichte kleur die de afgelopen jaren veelal gedragen werd. Van donkergekleurde spijkerbroeken tot jacks en jurken. Denim is hot!

Wijde pijpen
Op het gebied van broeken vindt er een flinke verschuiving plaats. Al vanaf het begin van de herfst/winter maken strakke skinny jeans plaats voor flared jeans. Jeans met flink wijde pijpen waardoor je outfit er direct fashionable uit ziet.

Lange jurken en zwierige rokken
Zo’n 10 jaar geleden waren deze rokken al eens populair en in 2018 maken ze opnieuw hun comeback; de laagjesrok. Een zwierige rok die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, patronen en materialen.

Niet zo’n fan van de laagjesrok? Ook de maxi jurken zijn deze lente en komende zomer de perfecte outfit.

Bloemenprints
Het voorjaar is het seizoen waarin planten en bloemen weer tot bloei komen. En dat is terug te zien in het patroon waarvoor we massaal zullen kiezen! Je zult namelijk niet zomaar om de bloemenprints, geborduurde bloemen en geappliceerde bloemen heenkomen.

Bron: Rubriek