7x gezonde groenten

Gezonde groenten

Per dag wordt aangeraden zo’n 250 gram aan groenten te eten, maar wist je dat sommige groenten nog net iets gezonder zijn dan de andere. Speciaal daarom zetten wij de meest gezonde groenten voor je op een rijtje.

Boerenkool
Wanneer het gaat om gezonde groenten staat boerenkool toch wel op nummer één. En met het winterse week dat ons te wachten staat vinden we dat helemaal niet erg!

Boerenkool is een groenbladige groente die bomvol zit met voedingsstoffen. Het bevat veel vezels, vitamine A, C en K, koper, calcium en kalium. Ook helpt het eten van boerenkool om je sportieve inspanningen langer vol te houden.

Naast dat je boerenkool kunt eten in een stamppot, kun je het ook gebruiken in een soep, salade of als ingrediënt voor smoothie of chips.

Broccoli
Broccoli is een groente die vol zit met vitaminen, mineralen en antioxidanten. De groente zit vooral vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Vooral vitamine C, ijzer, calcium, magnesium en foliumzuur zit er in overvloed in.

Wil je jouw weerstand op peil houden? Dan is broccoli dus zeker een aanrader.

Spruitjes
Ondanks dat niet iedereen spruitjes lust, zijn spuitjes zeker een aanrader. Spruitjes zitten net als broccoli vol met vitamine C, foliumzuur, ijzer, calcium en vitamine K. Met één bord spruitjes heb je al bijna de dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen!

Spinazie
Heb je het over krachtvoer, dan heb je het over spinazie! Spinazie zit vol ijzer. Daarnaast is spinazie een bron aan vitamine A, B2, B6, C en K. Ook voor de mineralen calcium, magnesium, mangaan, selenium en tryptofaan is spinazie een goede bron.

Spinazie zorgt ervoor dat je darmen goed blijven werken en houd je botten gezond. Voor ons als sportieve Curvettes is spinazie dus zeker een aanrader!

Wortels
In wortels zit een stofje dat goed is voor je ogen. Dit stofje heet bètacaroteen. Ook zorgt wortel ervoor dat je huid mooi blijft, bevat het veel vezels en is het een bron aan vitamine A, B, C en K.

Rode bieten
Wil je een groente die je sportprestaties verbetert? Kies dan voor rode bieten. Het eten van rode bieten en het drinken van het rodebietensap helpt om duurinspanningen langer vol te houden. Ook zuivert het je bloed en ondersteunt het de ontgifting van je lever.

Tomaten
Niet alleen lekker in een maaltijd, maar ook als tussendoortje. Tomaten geven voor een langere tijd een verzadigd gevoel. Vermoed wordt dat dit door het stofje lycopeen komt dat in de tomaat zit. Dit stofje zorgt eveneens voor de rode kleur.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Sport.nl