3x voordelen van zoete aardappel

Zoete aardappelen

Ondanks dat de zoete aardappel onwijs lekker is en dat eigenlijk al reden genoeg is om het te nuttigen, zijn er nog 3 redenen waarom zoete aardappel zo goed voor je is.

1. NO STRESS!
We hebben allemaal een druk leven: werk, afspraken, ons sociale leven, thuis alles op orde houden én ook nog eens sporten (bij Curves). Al die drukte kan zorgen voor stress en daarbij een hoge bloeddruk. Zoete aardappel bevat een hoge dosis kalium en dat kan er voor zorgen dat je bloeddruk wordt verlaagd en je minder last van stress krijgt. Tevens zorgt het stofje choline in de zoete aardappel ervoor dat je ’s avonds makkelijk in slaap valt.

2. Afvallen!
In een zoete aardappel zitten enorm veel voedingsvezels die ervoor zorgen dat je cholesterol wordt verlaagd en je tevens kunnen helpen met afvallen. In combinatie met de hoeveelheid magnesium, dat ervoor zorgt dat je metabolisme een boost krijgt, verbrand je meer en houd je eetlust stabiel. Indien je dan toch de behoefte voelt om te snoepen, zal dit snoepje eerder weer verband zijn.

3. Rimpels? Weg ermee!
Uit onderzoek is gebleken dat één portie zoete aardappelen je dagelijkse hoeveelheid vitamine A bevat. Hét meest gebruikte ingrediënt in anti-rimpelcrèmes! Kun je voortaan mooi die dure crèmes laten staan… 😉

Bron: Women’s Health