Een mindere eetlust bij warm weer? Dit is de oorzaak!

Eten warm weer

Met warmer weer hebben veel van ons over het algemeen minder trek. Hoe dit precies komt? De oorzaak is eigenlijk best wel logisch!

Bij warm weer probeert je lichaam zich koel te houden. Processen in ons lichaam zoals onze spijsvertering zorgen juist voor warmte. Om te voorkomen dat je lichaam harder moet werken om af te koelen, zorgt je lichaam er dus ook voor dat er minder processen worden geactiveerd die voor opwarming zorgen.

Een reactie van ons lichaam om af te koelen is dat we beginnen te zweten. Omdat we door te zweten vitaminen en mineralen verliezen, probeert je lichaam het zweten uit te stellen. Je lichaam wil de vitaminen en mineralen namelijk liever niet kwijt.

Naast dat verschillende processen worden geremd heeft ons lichaam ook gewoon wat minder energie nodig. Opwarmen kost ons lichaam namelijk energie. Ook verbrand je met het opwarmen van je lichaam calorieën.

Wanneer het buiten warm is, is het niet nodig dat je lichaam zich verder probeert op te warmen. We willen juist koel blijven. Doordat er geen energie nodig is om het lichaam op te warmen en er dus minder calorieën nodig zijn, heb je vaak minder honger dan bijvoorbeeld in de winter.

Heb je het dan toch behoorlijk warm gekregen, dan is het in ieder geval belangrijk om voldoende te drinken. Het vocht dat je verliest dient te worden aangevuld. Kies daarnaast voor een maaltijd die wat lichter op de maag ligt.

Denk bijvoorbeeld aan een lekkere salade met veel groentes, peulvruchten en iets waar het lichaam eiwit uit haalt. Vis, kip, kaas of noten zijn goede bronnen van eiwitten. Daarnaast is het eten van fruit als verfrissing een aanrader om toch voldoende vezels binnen te krijgen!

En herinner jij je deze heerlijke zelfgemaakte ijsjes nog? Verkoelend, lekker en gezond tegelijk!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.