3x tips om minder vlees te eten

Minder vlees

Wanneer je minder vlees wil eten kan het nog best lastig zijn om dit toe te passen in je voedingspatroon. Tips voor een goede start kunnen daarbij helpen. Want wanneer je eenmaal op gang bent wordt het steeds makkelijker! Om minder vlees te gaan eten kun je beginnen met het maken van een concreet plan. Denk hierbij na over op hoeveel dagen per week je geen vlees wil eten, welke dagen dit zijn en wat je op die dagen zou kunnen eten. Daarnaast helpen deze drie tips je verder op weg bij het vinden van fijne, vlees vrije gerechten:

Iets anders dan vlees
Niet alleen tijdens het avondeten, maar ook bij het ontbijt of de lunch kun je minderen wanneer het gaat om vleeseten. Kies in plaats van vleesbeleg eens voor 100% pindakaas, een notenspread, zelfgemaakte hummus, fruit zoals banaan en aardbei of groenten zoals komkommer of tomaat.

Geen kant-en-klare vleesvervangers maar…
De kant-en-klare vleesvervangers zijn over het algemeen geen aanrader. De oorzaak hiervan is dat deze vleesvervangers behoorlijk veel zout bevatten. Gelukkig zijn er andere alternatieven die zowel lekker als gezond zijn!

Denk bijvoorbeeld aan peulvruchten, ongezouten noten of ei. Qua peulvruchten kun je denken aan bruine bonen, linzen, kidneybonen en kikkererwten. Peulvruchten kun je niet alleen tijdens het avondeten eten. Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee je peulvruchten toevoegt aan je ontbijt en lunch. Niet alleen handig om minder vlees te eten, maar ook om meer groenten binnen te krijgen.

Voorbeelden van ongezouten noten zijn walnoten, hazelnoten, amandelen en pinda’s. Wist je trouwens dat noten heerlijk zijn in combinatie met pastagerechten of salades?

Meer weten over noten? Lees hier welke noten het aller gezondst zijn!

Een hartige smaak
Wanneer je de smaak van vlees mist kan het toevoegen van ingrediënten met een hartige smaak helpen. Voorbeelden hiervan zijn paddenstoelen, uien, tomaten, bleekselderij, wortel, verse of gedroogde kruiden en specerijen zoals gerookt paprikapoeder of pijnboompitten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Voedingscentrum