Dit gebeurt er met je wanneer je niet sport

Voordelen krachttraining | spierpijn

Sporten is belangrijk. Niet alleen heeft het invloed op onze lichamelijke gezondheid. Ook mentaal doet het iets met je. Wanneer je normaal gesproken regelmatig sport en ineens gedurende een periode niet kunt sporten heeft dit dan ook een behoorlijke impact. Hoe meer je normaal gesproken doet, hoe harder je achteruitgaat wanneer je ineens niet kunt sporten.

Slechts 3 weken
Wanneer je per week vier keer sport merk je al een verschil wanneer je gedurende drie weken niet kunt sporten. Dit verschil kun je merken op het gebied van conditie en kracht. Afhankelijk van het soort sport dat je beoefent is het verschil groter of kleiner.

Iemand die bijvoorbeeld veel in de weer is met gewichten, levert in drie weken tijd ongeveer 10% in. Dit uit zich niet per se in spiermassa, maar eerder in explosiviteit en kracht.

Mentale invloed
Niet alleen op onze fysieke gesteldheid maar ook mentaal heeft sporten invloed. Ga je bijvoorbeeld drie keer per week naar Curves voor een fijne workout, dan kun je wanneer je even niet kunt gaan prikkelbaarder worden. Je concentratievermogen wordt minder en je raakt eerder geïrriteerd. Sporten heeft namelijk een positieve invloed op bijvoorbeeld stress. Het is een uitlaadklep waarbij je mentaal oplaadt ondanks dat het fysiek energie kost.

Lichamelijke klachten
Aangezien sporten zo veel fijne voordelen met zich meebrengt en wij al onze Curvettes graag in de Curves Clubs zien denken wij graag met je mee. Ook wanneer er een reden is waardoor je het ‘normale’ Curves circuit niet goed kunt uitvoeren!

Bij Curves sport je namelijk altijd onder begeleiding van een ervaren Curves Coach. Zij denken met je mee, begeleiden je en motiveren je. Je wordt dus niet zomaar aan je lot overgelaten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: RTL Nieuws