Sportend de winter door

Krachttraining voor vrouwen

De wintermaanden kunnen zorgen voor een dipje. Niet alleen in energie, maar ook in motivatie om te gaan sporten. Het is nou eenmaal eerder donker en kouder buiten… Simpel gezegd ben je niet de enige die hier last van heeft. Wij zouden niet van Curves zijn als we jou niet een handje willen helpen om gemotiveerd en sportend de winter door te komen. Ben je er klaar voor?!

Geen tijd?
Ondanks dat de dagen korter zijn doordat het eerder donker wordt, zitten er natuurlijk net zoveel uur in één dag. Geen tijd om te sporten is dan ook eigenlijk geen goed excuus. Je vindt altijd wel een moment om even naar jouw Curves Club te gaan en 30 minuten bezig te zijn in het circuit.

Vind je het toch lastig om het juiste moment te vinden om te gaan sporten? Plan jouw workouts dan in. Zo houd je bewust ruimte vrij in je agenda om te gaan sporten en dus om gezond bezig te zijn. Op deze manier heb je sowieso tijd om te gaan sporten.

Uitstelgedrag
Wanneer het gaat om het krijgen van een beloning, kiezen veel mensen ervoor om de beloning direct te krijgen. Want ja, nu heb je er iets aan. Moet je nog een week wachten, dan kun je er de hele week nog geen gebruik van maken.

Gaat het om sporten, dan zijn we ineens een stuk beter in wachten… We stellen die eerste workout makkelijk een week uit. Stom eigenlijk, want sporten geeft ook direct een beloning. Je wordt fitter, sterker, gaat beter in je vel zitten en krijgt een voldaan gevoel. Reden genoeg om toch echt vandaag nog aan de slag te gaan toch?!

Weet wat je doel is
Is het niet duidelijk waarvoor je sport, dan kan dit ervoor zorgen dat je sneller een workout overslaat. Door een concreet doel te hebben met een plan hoe je daar gaat komen wordt het een stuk makkelijker om jezelf te motiveren. Let wel op dat je niet een te groot doel kiest. Dit kan er namelijk alsnog voor zorgen dat je de motivatie verliest om het doel te behalen. Het duurt dan namelijk langer voor je jouw mijlpaal bereikt. Elke stap is er één… En veel kleine stapjes zorgen ervoor dat je grote veranderingen maakt.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.